Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 23:04:38

П’ятеро обдарованих учнів з Чернігівщини стали учасниками зустрічі з Президентом і його дружиною

20.12.2018   14:28Агенцiя

В День Святого Миколая, Президент України Петро Порошенко та Перша леді Марина Порошенко спілкувалися в Маріїнському палаці з обдарованою молоддю з усієї України.

Чернігівську область на урочистостях представили п’ятеро вихованців навчальних закладів.

Анастасія Дорошенко, учениця Прилуцької гімназії № 5, вихованка Чернігівської Малої академії наук учнівської молоді – двічі ставала стипендіатом Президента України за перемогу у фінальному етапі VІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка. Також вона цьогорічний стипендіат Кабінету Міністрів України за перемогу у Всеукраїнській учнівській олімпіаді з української мови та літератури.

Ольга Шаповаленко, учениця Стольненської загальноосвітньої школи Менської міської ради – стипендіат Президента України впродовж останніх трьох навчальних років за перемогу в ІV етапі Всеукраїнської учнівської олімпіади з біології.

Віктор Цирулік, вихованець Чернігівського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді – Майстер спорту України з ракетомодельного спорту, призер Всеукраїнських змагань з ракетомодельного спорту та юних ракето моделістів. Віктор створив копію справжньої американської науково-дослідної ракети Трайлблайзер.

Оксана Марус, вихованка Чернігівської обласної станції юних натуралістів – переможець та призер всеукраїнських конкурсів з флористики та фітодизайну, а також з квітникарства та ландшафтного дизайну, експедиційно-польового збору команд юних екологів.

Іван Савченко, студент Чернігівського музичного коледжу ім. Л.М.Ревуцького – цьогоріч став переможцем Національного конкурсу-відбору на написання кращого маршу до Дня незалежності України. Його твір звучав у Києві на урочистостях з нагоди головного державного свята. Окрім того, Іван – лауреат міжнародних конкурсів із фортепіано і кларнету, переможець Всеукраїнського конкурсу молодих композиторів ім. Л.М.Ревуцького.

Під час урочистої зустрічі юний музикант виконав авторську п’єсу «Антифони». Його твір є експериментальним, у ньому максимально зближено тембри двох інструментів: фортепіано і кларнету. Тож музичні інструменти звучать як один, що є унікальним.

Звертаючись до учасників заходу, Петро Порошенко зазначив:
– Дуже важливо, що ви збираєтесь рухати країну вперед. Без цієї впевненості, без цих намагань – нічого не буде. Дуже важливо, що ви вірите у власну перемогу.
Ще школярами, ліцеїстами, студентами ви робите те, чого до вас не робили представники великої науки.

Президент також додав, що юні розробники ще у шкільному віці намагаються отримати патенти на свої винаходи для захисту своєї інтелектуальної власності, бо впевнені що ці винаходи будуть працювати.

Також Глава Держави підкреслив, що всі зміни в країні загалом та в освітній сфері, зокрема, стали можливими завдяки тому, що такі ж молоді люди як ті, що сьогодні присутні на зустрічі, п’ять років тому вийшли на Майдан Незалежності, щоб захистити європейське майбутнє України.
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини