Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 23:16:53

Медична профспілка вивчає технології організації мирних акцій протесту

26.11.2018   08:22Агенцiя

Соціальний діалог — це, мабуть, ідеальна форма узгодження інтересів найманих працівників і роботодавця. Але в усьому світі профспілки застосовують і інші законні засоби боротьби за права людей.

Один з них — проведення протестних дій, став темою семінару для лідерів та фахівців організаційних ланок Профспілки працівників охорони здоров'я України. Захід відбувся 19-23 листопада в Чернігівському Навчально-методичному центрі профспілок.

Організатори навчання намагалися охопити усі ключові аспекти планування, організації та проведення акцій протесту.

Разом з юристом НМЦ Володимиром Ковальчуком учасники дослідили нормативно-правову базу проведення масових акцій та публічних заходів. Вивчили законодавчі обмеження та можливості

Натомість, Ірина Глушко — практичний психолог, сертифікований тренер допомогла профспілковим лідерам удосконалити свої навички публічних виступів перед великою аудиторією.

Перед керівником та тренером Центр освіти дорослих "Перспектива" НМЦ профспілок Віталій Копиш стояли інші навчальні задачі: донести принципи і підходи до розподілу задач в організаційному комітеті акції протесту. Говорили про мету та інструкції, донесення управлінських рішень та умови ефективної командної роботи.

Великий інформаційний блок семінару взяв на себе Паперний Юрій – відомий чернігівський медіа експерт, журналіст, політтехнолог. Зокрема, були опрацьовані питання формування меседжів до цільової аудиторії, медійної підтримки профспілкових акцій, розповсюдження анонсів та прес-релізів, залучення симпатиків та недопущення провокацій. ??

Апогеєм навчання в останній його день стало проведення учасниками акції протесту в актовому залі Навчально-методичного центру. Але напередодні, отримавши настанови тренерів профспілковці створили організаційний комітет і працювали над її підготовкою аж до вечора. Була формалізована мета і завдання, підготовлені заявка на проведення, прописані інструкції з безпеки, складені сценарій та прес-анонс, написані тексти виступів та виготовлені власноруч плакати.

Справедливою відзнакою за плідну роботу стали сертифікати, які вручила Тетяна Осадча — директорка Чернігівського Центру.

Також в рамках семінару учасники взяли участь в зустрічі Вікторії Коваль — голови Профспілки з профактивом Чернігівської обласної організації Профспілки (голова — Павло Потапко). На заході також був присутній та виступив Ігор Москаленко — голова Федерація профспілкових організацій Чернігівської області.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини