Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 16:56:36

Плисківська громада вже має позитивний досвід партисипації, тож сама може бути прикладом для інших українських територіальних громад

07.11.2018   10:13

6 листопада робоча група Плисківської громади зібралася на тренінг із партисипації.

Проводили його Томаш Чубара та Микола Силенко – експерти проекту «Підтримка реформи місцевого самоврядування – впровадження партисипативної моделі стратегічного планування в громадах Північної, Центральної і Західної України», що реалізується на Чернігівщині Фундацією розвитку місцевої демократії (FRDL) разом із регіональним партнером – Сіверським інститутом регіональних досліджень.

Відкрила засідання та взяла участь у його роботі селищний голова Маріна Вірко. Як з`ясувалося під час спілкування Плисківська громада вже має позитивний досвід партисипації, тож сама може бути прикладом для інших українських територіальних громад.

Зокрема, згадувався щомісячний бюлетень, де висвітлюються головні події громади. Видання поширюється безкоштовно серед її мешканців. Інша важлива складова участі пов`язана з розвитком масового спорту. В Плисках це, насамперед, футбол – у громаді створилися неформальні спільноти та визначилися лідери, які суттєво впливають на рівень її активності та згуртованість. Нещодавні події на військових складах Ічні це добре засвідчили – Плисківська громада швидко та дуже організовано зуміла надати допомогу сусідам.

Експерти наголошували на важливості спільного визначення цілей розвитку громади та її завдань – у будь-який зручний спосіб. Наводилися приклади таких консультацій у Польщі – коли мешканці гмін масово приходили на неформальні зустрічі й це сприяло ширшому їх залучанню та якості рішень, що приймаються. Тим більше в тих випадках, коли йшлося про безпосередню участь громадян у реалізації запропонованих ними ж ідей. Наголошувалося – такий взаємозв`язок важливий як для виборців, так і обраної ними влади. Наступна зустріч робочої групи присвячуватиметься формулюванню завдань майбутньої стратегії.


НГО Сіверський Інститут Регіональних Досліджень

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини