Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 03:51:42

Майже 120 судових речників України отримали знання від кращих тренерів з комунікації на Чернігівщині

01.11.2018   09:57Агенцiя

В епоху інтернету та неосяжного інформаційного простору важливо говорити зрозумілою мовою аби бути почутим.

Саме тому декілька років тому в українських судах запровадили посаду прес-секретаря (спеціаліста зв'язків з громадськістю).
Посадові обов'язки визначені Інструкцією, вимоги до особи, що претендує на посаду – нормою закону.

Але наразі постає чимало питань: Як зрозуміло розповісти про справи? Що цікаво громадянам знати про суд? Як зробити яскравий та цікавий контент? Що робити в кризових ситуаціях та як їм зарадити?

Перед нами постають виклики: змінювати стереотипи, пізнавати, мислити, осягати нове, креативити.

29-30 жовтня на Чернігівщині відбувся Перший загальнонаціональний форум прес-секретарів, організований Програмою USAID «Нове правосуддя», Канадсько-українським Проектом підтримки судової реформи та Вищою радою правосуддя.

Прес-секретар Господарського суду Чернігівської області Юлія Гуринець долучилася до роботи форуму.

Протягом двох днів майже 120 судових речників України отримали знання від кращих тренерів з комунікації.

Іноземні спікери поділилися з учасниками заходу досвідом Канади у здійсненні ефективної комунікації судів із громадськістю на прикладі Вищого суду провінції Альберта, суду канадської провінції Британська Колумбія.

Учасники форуму дослідили питання налагодження конструктивного діалогу між судами та ЗМІ, виходу судової влади за межі професійної аудиторії для ефективного інформування суспільства про діяльність судових установ, поліпшення якості інформаційного наповнення веб-сайтів та сторінок судів у соціальних мережах.

Обговорили можливість об’єднання прес-секретарів судів у професійну асоціацію для розвитку професії, обміну досвідом та створення єдиних підходів у комунікаційній політиці судової влади.

Судові речники практикувалися у написанні інформаційних повідомлень судів та їх адаптації для різних медіа-платформ, із кризових комунікацій та планування медіа-кампаній.


Господарський суд Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини