Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 11:25:48

Міжнародна науково-практична конференція та круглий стіл на тему: "Сучасні практики вирішення проблем довкілля на місцевому рівні"

19.10.2018   12:56Агенцiя

У рамках відзначення 85 річниці природничо- географічного факультету НДУ ім. М. Гоголя у стінах вишу нового корпусу відбулася третя Міжнародна науково-практична конференція «Сучасні проблеми природничих наук, теорія, практика, освітні новації».

На початку заходу міський голова Анатолій Лінник привітав «винуватців» цього заходу – природничо-географічний факультет університету - з значною датою – з 85-річчям та побажав ректору університету Олександру Самойленку, декану факультету Галині Сенченко та всьому колективу факультету процвітання та досягнення всіх поставлених цілей.

«І з університетом, і з факультетом ми тісно співпрацюємо в багатьох напрямах вже не один рік. У 2017 році підписали Меморандум про співпрацю, науковці та студенти беруть активну участь у розробці важливих стратегічних документів міста, соціологи проводили дослідження в рамках розробки Стратегії розвитку Ніжина. Студенти проходять і практику в стінах Ніжинської міської ради. І сьогодні ми проводимо спільні заходи в рамках конференції. Круглий стіл «Сучасні практики вирішення проблем довкілля на місцевому рівні» присвячений одному з найважливіших стратегічних документів міста у сфері екології та енергоефективності «План дій сталого енергетичного розвитку та клімату до 2030 року» Європейські ініціативи «Угода мерів», - підкреслив Анатолій Лінник.

Ніжин є підписантом «Угоди мерів» з березня 2016 року і наразі реалізовує політику в сфері екології відповідно до затвердженого «Плану дій сталого енергетичного розвитку до 2020 року». У синергії з іншими містами-підписантами всієї Європи Ніжин ставить перед собою досягнення вагомих цілей і завдань, щоб міцно триматися на шляху сталого розвитку.

Навіщо ж цей документ для міста?! Міський голова зазначив: «План дій – річ надзвичайно важлива. По-перше, щоб чогось досягти, треба точно знати, чого ти хочеш досягти. План дій направлений на ефективне використання ресурсів, подолання глобальних проблем зі зміни клімату шляхом скорочення викидів в атмосферу вуглекислого газу, підвищення розвитку екологічно орієнтованої економіки та підвищення якості життя. І план дій є невід’ємною складовою стратегії розвитку міста в цілому. Хочу зазначити, що Ніжин ставить перед собою амбітну мету – скоротити споживання енергії та знизити викиди СО2 на 30% до 2030 року. І я впевнений, що злагодженість дій всіх зацікавлених сторін забезпечить цей результат. Як то кажуть, один в полі не воїн, але наша співпраця та згуртованість допоможе вирішити проблеми не тільки довкілля міста, а й усіх сфер його життєдіяльності».

На конференцію була запрошена експерт проекту ЄС «Угода мерів - Схід» в Україні Оксана Кисіль. Саме під її керівництвом і пройшов круглий стіл.
Ніжинська міська рада разом з університетом та Європейською ініціативою «Угоди мерів» організувала круглий стіл на тему: «Сучасні практики вирішення проблем довкілля на місцевому рівні».

Науковці, керівники відділів, комунальних підприємств, представники громадських організацій та активісти зібралися обговорити питання широкого спектру: від теоретичних понять природничих наук до практичних дій на шляху сталого розвитку громади.

Учасники в інтерактивному форматі напрацьовували матеріали для одного з найважливіших стратегічних документів в сфері енергоефективності та екології «План дій сталого енергетичного розвитку та клімату» Європейської ініціативи «Угоди мерів». На початку круглого столу начальник сектору з інвестиційної та зовнішньо-економічної діяльності Віра Топіха виступила з презентацією на тему: «Ніжин на шляху сталого розвитку: Досягнення та виклики». Далі в робочому режимі учасники під модераторством національного експерта Оксани Кисіль працювали над «Планом дій сталого енергетичного розвитку та клімату» Європейської ініціативи «Угоди мерів».


Ніжинська міська газета "Вісті", Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю

Останні новини Чернігівщини

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.