Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 15:50:35

Активісти Менської та Сновської громад вчились трансформувати конфліктив співробітництво

08.10.2018   17:55Агенцiя

Знаходження компромісу - не найкращий спосіб вирішення конфлікту. Про це дізналися учасники тренінгу ''Діалог як інструмент вирішення конфліктів та прийняття рішень на рівні громади'', який відбувся 3 - 5 жовтня в місті Чернігові.

Представники громадських організацій, активісти та представники місцевих влад Менської і Сновської об’єднаних територіальних громад вчилися конструктивно вирішувати конфлікти в громадах та в особистому житті: опановувати власні емоції та емоції співрозмовника, ефективно спілкуватись, будувати стратегію поведінки в конфліктній ситуації та визначати стратегію поведінки співрозмовника, визначати інтереси та потреби співрозмовника та вміти з ними працювати, допомагати конфліктуючим сторонам знаходити оптимальні рішення у будь-якій конфліктній ситуації.

Ось що розповіли про мету тренінгу та про його результати тренери й учасники.
Тренер Катерина Наровська: ''Для мене основною метою було ознайомити учасників з діалоговим форматом, як інструментом і способом мислення, способом пошуку можливостей, які можна отримати від спілкування та співробітництва, пошуку себе, інших людей, сенсів…
Представники органів місцевого самоврядування та місцеві активісти, які взяли участь у тренінгу, зможуть застосувати ці знання при прийнятті рішень, які стосуються багатьох людей, а також в особистому житті. Потрібно щоб представники влади могли зрозуміти, що насправді потрібно громадянам, а громадяни могли донести свої бажання, побачити реальність, визнати її та співвіднести свої бажання з існуючими можливостями''.

Тренер Наталія Мудрак: ''Також ми хотіли донести думку, що знаходження компромісу - це не найкращий спосіб вирішення конфлікту, як це багато хто думає. Насправді, кращим способом є перетворення конфлікту на співробітництво, коли об'єднавшись, сторони можуть отримати навіть більше, ніж хотіли отримати окремо''.

Учасниця тренінгу Тетяна Яковенко, Менська ОТГ:
''Тренінг був для мене дуже корисним, бо в роботі часто виникають конфліктні ситуації, хоч я і не конфліктна, але доводиться зустрічатися з різними людьми. Зрозуміла, що дуже важливо правильно будувати діалог. Щоб вирішити конфлікт потрібно почути опонента, проаналізувати його слова й емоції, зрозуміти. Це мені потрібно, щоб покращувати життя у своєму селі, у своїй громаді''.

Учасниця тренінгу Олена Хоминська, Сновська ОТГ: ''Тренінг допоміг систематизувати інформацію про конфлікти, яку я вже знала. Глибше розібратися в цьому питанні.  Про деякі методи вирішення конфліктів я здогадувалась інтуїтивно, а після тренінгу можу впевнено їх використовувати. Дуже вразило практичне завдання, під час якого учасники розказували, які емоції викликає у них певна ситуація - я була здивована, що одна й та сама ситуація викликає різні, часто протилежні емоції''.

Під час тренінгу панувала дружня атмосфера. Як організатори, так і учасники залишилися задоволеними результатами плідної праці та новим безцінним досвідом.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини