Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 10:43:10

Раціональне споживання, або ефективне використання

19.09.2018   12:44Агенцiя

17 вересня в Чернігівському національному технологічному університеті відбулась інформаційна зустріч «Енергоефективність та національна безпека» ініційована представником ГМ ОПОРА для студентів навчального закладу.

Треба зазначити що це вже не перший подібний захід, така співпраця стала доброю традицією. Молоді люди цікавились можливостями, які надає держава, і відповідали на питання – чому тема енергогефективності є важливою для національної безпеки.

Домогосподарства України мають доволі високий рівень споживання енергетичних ресурсів, а також за даними  Держстату, Євростату та відкритих джерел, видатки на комунальні послуги в Україні складають приблизно 32% від сукупного доходу родини, в Словаччині для прикладу ця цифра складає 18 %, в Німеччині 11% а в Великій Британії усього 8%. Ці показники є невтішними,  потребують аналізу та впровадження запланованих заходів у сфері підвищення енергогефективності житлового сектору.

Студенти  обговорили можливості застосування порад, які допомагають заощадити ресурси на побутовому рівні, та прийшли до висновку, що елементарні правила поведінки здатні суттєво вплинути на рівень споживання енергії як в масштабах міста так і в масштабах усієї країни. Починаючи з себе можна досягнути високих результатів. Обсудили можливості, які надає держава.

«Виїжджаючи за кордон можна розвивати економіку чужої країні, підтримувати її розвиток податками та відповідальністю, а можна змінювати підходи у своїй рідній країні та досягати зростання» - прокоментувала Висіканець Наталія місцевий координатор житлово-комунальних та енергетичних програм ГМ ОПОРА – «Такі зустрічі додають оптимізму і розуміння, що в України є потенціал, є молоді люди, які готові змінювати та змінюватись. Починаючи з незначних кроків є можливість пройти увесь шлях та побачити нове і цікаве».

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини