Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 17:32:23

Проанансовано Перший Інноваційний Освітній Форум

14.09.2018   15:42Агенцiя

13 вересня у прес-центрі «Чиста політика» відбулася прес-конференція, на якій було презентовано проведення Першого Інноваційного Освітнього Форуму на тему «Нова українська школа: перспективи та виклики», який відбудеться 15 вересня в Національному університеті «Чернігівський колегіум» імені Т. Г. Шевченка.

– Ми раді презентувати вам новий проект під назвою «Інноваційний Освітній Форум», що є платформою для тих небайдужих освітян, котрі прагнуть змін та готові втілювати нові технології в освітній процес, також ми щиро сподіваємося, що цей освітній форум стане масштабною подією для всіх освітян країни та надалі буде традиційним і матиме нові теми, – зазначила організаторка форуму, викладачка НУ «Чернігівський колегіум» імені Т. Г. Шевченка, депутатка ЧМР Наталія Хольченкова, – наразі маємо більше 400 учасників з усіх регіонів країни (Київська, Сумська, Полтавська, Вінницька, Дніпропетровська, Харківська, Запорізька, Львівська, Волинська та Чернігівська області), тобто ми бачимо, що освітяни прагнуть змін, а тема інноваційних технологій в освітньому процесі дуже актуальна.

«Перший Інноваційний Освітній Форум відбудеться 15 вересня (реєстрація з 10:00 до 11:00, початок об 11:00) в Національному університеті «Чернігівський колегіум» імені Т. Г. Шевченка», і дуже приємно, що маючи потужні історичні й педагогічні традиції та коріння, наш університет «крокує в ногу з часом», а тому хочу подякувати ректору університету Миколі Носко за всебічну підтримку цього заходу», – додала пані Наталія.

    Наш університет зустрічає перший навчальний рік в новій формі класичного університету, але педагогічні спеціальності займають у нас майже 70% підготовки фахівців та спеціалістів, також ви знаєте, що з цього року всі початкові школи прийняли в перші класи дітей, які навчатимуться 12 років, адже ми маємо нову українську школу з багатьма новаціями й технологіями, тому важливо бути готовими всім нам до цього, – зауважив ректор НУ «Чернігівський колегіум» імені Т. Г. Шевченка Микола Носко, – на наш університет полягає велика відповідальність в підготовці відповідних кадрів, котрі б змогли прийти до нової сучасної школи і дійсно дати нові освітні знання, тому ми й починаємо цей форум, який, сподіваємося, буде не останнім, а гості на ньому поділяться своїм досвідом й планами на перспективу, для чого запрошуємо до участі усіх небайдужих до освіти.

«Приємно, що до нас завітають освітяни з усієї України, адже насправді зареєструвалося на форум 600 людей, але ми (враховуючи наші потужності) зупинилися на 400 учасниках, на яких чекає насичена програма – перша частина буде дискусійною панеллю на тему «Нова українська школа: перспективи та виклики», також дамо інформацію про перспективні зміни у зв’язку з впровадженням нового Закону «Про освіту» та новою формою перевірки учнів (сертифікацією), – доповіла організаторка форуму, фіналістка проекту Global Teacher Prize Ukraine 2017, учителька математики та інформатики Чернігівської СЗОШ №2 Оксана Коваленко, – потім буде панельна робота з різними майстер-класами (для чого завітають як гості з Києва – представники Міністерства Освіти розкажуть про проект «Я дослідник», так і 5 спікерів з Чернігова), теми яких будуть, наприклад, «Як використовувати мобільні додатки на уроках для досліджень», «Як говорити і просувати себе в інформаційному просторі», «Як повірити в себе і змінювати себе», також будуть інтелектуальні руханки, тобто цей Форум – це неймовірна можливість для освітян поділитися своїм досвідом та отримати нові навички».

– Приємно, що Чернігів щороку стає дедалі відкритішим для подібних заходів, а щодо теми, то вона нині дуже актуальна, адже наші діти вже пішли в перші класи нової української школи, тому цей форум зараз дає можливість приєднатися всім верствам населення та взяти власну цікаву «родзинку» від спікерів, – вважає директор методичного центру управління освіти ЧМР Яніна Тимошенко, – ми теж будемо брати участь в цьому і розповідати про сертифікацію, атестацію, новинки в законодавстві, а усім бажаючим хочемо сказати, що реєстрація у нас відкрита й доступна в інтернеті (на сайті і у фейсбуці) без обмежень.

На питання про розміщення гостей було сказано, що численні учасники форуму будуть розселюватися в хостелах і готелях, а деякі прибудуть автобусами на один день і повернуться назад.

Щодо структури учасників, то на Форумі більшу частину (78%) складуть представники середньої школи, хоча будуть і педагоги від позашкільної, вищої (12%) та альтернативної освіти, при цьому з Чернігівщини прибуде 48% учасників, а ще будуть студенти та батьки (4 «неосвітянина» зареєструвалося).

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини