Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 19:50:48

Залишати по собі потрібно тільки позитив

13.09.2018   13:17Агенцiя

Саме такий девіз був прийнятий учасниками під час інформаційної зустрічі «Перші кроки до свідомого поводження зі сміттям», яка мала місце 12 вересня в Територіальному центрі соціального обслуговування.

Усе життя людини пов’язане з творенням сміття, дехто викидає його не замислюючись яка його подальша участь, дехто сортує сміття в домашніх умовах, але в подальшому воно потрапляє на загальне сміттезвалище. Учасники інформаційної зустрічі дізнались про те які наслідки має бездумне поводження з відходами життєдіяльності мешканців міст містечок та інших населених пунктів.

З огляду на поважний вік та давні звички більшість учасників були впевнені, що потрапляючи на смітник життя сміття закінчується, але на справді його вплив на навколишнє середовище продовжується і здебільшого цей вплив є негативним.

Також учасники познайомились з сайтом ЖИТЛО, на якому можна ознайомитись з тематичними публікаціями, та дізнатись цікаві факти не тільки про поводження зі сміттям, а й в тематиці ефективного використання усіх наявних ресурсів. Адже учасники поважного віку вже мають досвід та навички користування комп’ютером, та мережею ІНТЕРНЕТ.

«Навчатись потрібно протягом життя, нова інформація дає нові можливості, а про сміття, так насправді  ми не знаємо нічого, тільки те що його багато. А хто відповідає за його вивезення, та тим більше як зменшити його кількість ніхто з нас не замислювався ніколи. Виявляється що сміття – це гроші, пластик, папір, картон, скло це все можна здавати та отримувати за це кошти, нехай невеликі, але ж кошти » - зауважила одна з учасниць заходу.

«Не можливо змінити підхід людей до певних питань за один раз, або навіть за рік, але інформація, яку люди отримують під час наших зустрічей залишається в свідомості людей і нехай поволі, але дає позитивні результати, тож такі зустрічі будуть продовжуватись та набиратимуть обертів, а учасники стануть підтримкою для свого міста та країни на шляху вирішення проблемних питань» - зазначила місцевий координатор житлово-комунальних та енергетичних програм Громадянської мережі ОПОРА Наталія Висіканець.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини