Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 10:27:17

Турбота про довкілля – збереження життя

30.08.2018   11:24Агенцiя

Під час інформаційного заходу «Розуміємо, приймаємо, робимо», яка відбулась в обласній ДЮСШ №1 учасники отримали знання та навички які в подальшому, дорослому житті допомагатимуть бути не тільки успішними спортсменами, а й відповідальними громадянами.

На початку навчального року, важливо нагадати собі та іншим як ми впливаємо на все що нас оточує. Адже саме від нас залежить як почуватиметься природа, скільки ресурсів витрачається без потреби, як часто забруднюються навколишні річки та ліси. Формування відповідального ставлення до потреб майбутнього, необхідна діяльність для подальшого комфортного життя. Під час інформаційного заходу «Розуміємо, приймаємо, робимо», яка відбулась в обласній ДЮСШ №1 учасники отримали знання та навички які в подальшому, дорослому житті допомагатимуть бути не тільки успішними спортсменами, а й відповідальними громадянами.

 

Скільки води можна заощадити під час чистки зубів, та скільки її потрапляє в стоки про нераціональному використанні. Які лампи кращі для очей, а які дуже шкодять коли їх викидаєш на смітник. Ліки, які приймаються під час хвороби та допомагають вирішити проблеми зі здоров’ям негативно впливають на нього після потрапляння на сміттєзвалища. Та ще багато інших фактів дізналися діти. Звичайно весь негативний вплив в цих випадках опосередкований і не видимий оку «тут та зараз», та якщо не зменшити його, в подальшому кожен може отримати важкі наслідки недбалого відношення до утилізації відходів та неефективного ставлення до ресурсів.

«Щоб займатись спортом потрібно здоров’я, а щоб зберегти здоров’я потрібно добре харчуватись, вчасно відпочивати, вживати чисту воду, гуляти на свіжому повітрі. А щоб вода і повітря були хорошими, маємо дбати про це ми усі. Для дітей така інформація не є новою, але завжди є актуальною, адже саме постійна увага та дисципліна призводять до розуміння і відповідальності як за своє життя так і за оточуючий світ» - зазначила Тетяна Печко, тренер спортивної школи, на запрошення якої власне і відбувалась ця інформаційна зустріч.
«Кожне запрошення та кожен проведений захід – це ще один крок на шляху до розуміння власної відповідальності. Якщо проблеми замовчувати – не буде шансів на її вирішення. Активізація молоді, вироблення та опрацювання стратегії збереження та примноження – це основне завдання для нас сьогодні» - підкреслила координатор житлово-комунальних та енергетичних програм ГМ ОПОРА Наталія Висіканець.

 

Останні новини Чернігівщини

 Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні

Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні 10:25

За фактом незаконного полювання правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Тривають слідчі дії.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:19

Протягом минулої доби зареєстровано 7 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення та 6 пожеж. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

19 березня: цей день в Україні і світі

19 березня: цей день в Україні і світі 10:16

ДЕНЬ 755 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 755 RUSSIAN AGRESSION

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини