Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 09:58:23

Державні та приватні виконавці Чернігівщини посилюють спроможність в сфері виконання судових рішень

22.06.2018   12:10Агенцiя

В Чернігові відбувся тренінг для державних та приватних виконавців на тему: «Примусове виконання рішень: сучасний досвід і кращі практики».

Метою заходу стало підвищення обізнаності виконавців про зміни в законодавстві про виконання судових рішень, надання практичних порад щодо ефективної організації примусового виконання рішень, підвищення обізнаності учасників щодо вимог сучасного антикорупційного законодавства, яке поширюється як на державних так і на приватних виконавців.

Захід відкрила Надія Едієва, представник Чернігівського громадського комітету захисту прав людини.

«Значною проблемою на сьогодні в державі є невиконання судових рішень, чинне законодавство постійно змінюється. Так, Закон України «Про виконавче провадження» прийнятий у 2016 року, вже зазнав декількох суттєвих змін. Тому дуже важливим є обговорення стану законодавства про виконавче провадження саме з тими людьми, хто безпосередньо працює з цим кожного дня, тобто з державними та приватними виконавцями», - підкреслила правозахисниця.

В свою чергу, начальник Управління Державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Чернігівській області Сергій П’ятниця подякував за організацію такого заходу, а також підкреслив, що на сьогоді є актуальним підвищення кваліфікації та удосконалення роботи державних та приватних виконавців, в тому числі за сприяння правозахисних організацій та міжнародних донорів.

Тренером заходу виступив завідувач навчально-методичного кабінету підвищення кваліфікації Інституту права та післядипломної освіти Міністерства юстиції України, адвокат Олександр Кузь.

«На сьогоднішній день запроваджено інститут приватних виконавців, який для України є новим досвідом. В той же час, такий інститут діє у багатьох країнах світу. Ні для кого не секрет, що сьогодні примусове виконання рішень трохи «буксує». Але ми всі розуміємо, що примусове виконання рішень є дуже важливою складовою системи правосуддя», - підкреслив експерт.

«Про дієвість інституту приватних виконавців ще рано говорити, тому що такий інститут діє лише рік. На сьогоднішній день в Україні зареєстровано близько 118 приватних виконавців, але для України це «мізер». Практика показує, що приватні виконавці більше спрямовані на реальне виконання рішень. Їхня практика доводить, що це правильна позиція стосовно запровадження цього інституту і рівень виконання у них спостерігається кращий аніж у державної виконавчої служби», - зауважив Олександр Кузь.

В межах тренінгу учасники обговорили законодавство, що регулює порядок здійснення виконавчого провадження, зокрема практичні аспекти щодо відкриття та витрат виконавчого провадження, стягнення виконавчого збору. Окрему увагу було приділено отриманню інформації про боржника, розшуку боржника та виявлення його активів. Підсумували захід практичними аспектами звернення стягнення на майно (кошти) боржника, оцінка майна боржника та його реалізація.

Тренінг організований Всеукраїнською коаліцією з надання правової допомоги та Чернігівським громадським комітетом захисту прав людини.

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини