Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 14:13:00

Владислав Атрошенко закликав випускників залишатися в місті, щоб спільними зусиллями розвивати Чернігів

06.06.2018   09:48Агенцiя

5 червня в Чернігівській міській раді нагороджували обдарованих учнів Чернігова та вручали стипендії міської ради.

Серед  найкращих представників учнівської інтелектуальної еліти: претенденти на нагородження золотою та срібною медалями, учні, що гідно захистили честь нашого міста й області на ІІІ і ІV етапах Всеукраїнських учнівських олімпіад, переможці МАН, мовно-літературного конкурсу імені Тараса Шевченка, юні спортсмени, переможці конкурсу «Infomatrix-2018».

З високими досягненнями у навчанні талановиту учнівську молодь привітали Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко та начальник управління освіти міської ради Василь Білогура. На зустрічі були присутні також вчителі, директори шкіл міста та батьки.

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко у своєму вітальному слові сказав, що галузь освіти є пріоритетом у роботі міської влади Чернігова. Адже діти - це наше майбутнє, фундамент, на якому буде будуватися й розвиватися Україна.
 - Сьогодні в цій залі зібралася учнівська, викладацька і батьківська еліта.  Хочу зазначити, що саме ці діти, які закінчили з різними відзнаками школу - це  і є наше майбутнє, фундамент, на якому буде будуватися майбутнє України.
Мені надзвичайно приємно вітати  переможців олімпіад, переможців у різних конкурсах МАН, переможців конкурсу ІТ - напрямку.
Сподіваюся, що всі, хто знаходиться в цій залі, досягнуть усього найкращого в цьому житті. Сьогодні ви вже святкуєте ваші перші досягнення і перемоги. Ви вже здобули не якісь знання, а навчилися долати себе на шляху до цих знань. А це важливо, оскільки тепер зможете здолати всі труднощі  в цьому житті й досягти бажаної мети.
Звісно, що потрібно величезну шану та подяку засвідчити викладачам, директорам шкіл, які привели вас до цих успіхів. Також треба подякувати батькам, які все це витримали на свої плечах, підтримували вас, я думаю, що часто це було не легко.
Пам’ятайте, шлях до будь-якого успіху - тернистий, бувають і зриви, і маленькі провали, які потрібно психологічно долати, підніматися і йти далі, - зазначив Владислав Атрошенко. - Багато хто з випускників вважає, що цікавим продовженням кар’єри буде навчання, а можливо і робота за межами України. Але вони помиляються. Найцікавіша робота буде саме в Україні. Оскільки участь у встановлені й розвитку України - це надзвичайно цікаво.

Міський голова також розповів про своє навчання у школі:
- Я був відмінником, школу закінчив із золотою медаллю. І свого часу, маючи можливість виїхати у будь-яку країну, абсолютно свідомо залишився в Україні, щоб працювати в місті. Тому що це мені цікаво. Я вважаю, що це є свого роду унікальною можливістю проявити себе і бути корисним не тільки своїй сім’ї, а ще й іншим людям.  У вас є така сама можливість - долучайтесь. Я думаю, що ми разом зможемо ті позитивні речі, які сьогодні робляться в Чернігові та в інших містах України за спільних зусиль просто їх пришвидшити, - підкреслив Владислав Атрошенко.

 Загалом серед нагород такі: у 2018 році стипендії будуть отримувати 47 учнів. 16 – повторно.

 29 учнів, які вибороли перемогу на ІV (Всеукраїнському) етапіолімпіад, ІІІ (Всеукраїнському) етапі конкурсу МАН та міжнародному конкурсі «Infomatrix-2018», будуть отримувати стипендію – 500 гривень щомісячно.

18 учнів, які вибороли дипломи І ступеня на ІІІ обласному етапі олімпіад, стали переможцями Всеукраїнського етапу VІІ Міжнародного  мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка, чемпіонату України зі спортивного орієнтування, будуть отримувати стипендію – 300 гривень щомісячно;

Всього випускників 11 класів у закладах, підпорядкованих управлінню освіти Чернігівської міської ради - 1531. 107 учнів, які претендують на нагородження золотою (89) та срібною (18) медалями, отримають сучасні портативні Bluetooth-колонки.

Довідково:
У 2017 році вперше Чернігівська міська рада запровадила щомісячні стипендії (протягом року) учнями: 500 та 300 грн переможцям інтелектуальних змагань різного рівня.
Чернігівський міський голова вручив переможцям пам’ятні подарунки та сертифікати на отримання щомісячної премії впродовж поточного року.



Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини