Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 20:21:19

Довженківські читання відбулись в Чернігівському інституті МАУП

17.05.2018   08:13Агенцiя

16 травня у рамках науково-літературних Довженківських читань у Чернігівському інституті МАУП відбулася зустріч із першим заступником голови НСПУ Віктором Мельником та головою Чернігівської обласної організації НСПУ, кандидатом філологічних наук, доцентом Ганною Баран.

Організаторами заходу виступили кафедра філологічних дисциплін та методики їх викладання Чернігівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти ім. К.Д.Ушинського та Національна спілка письменників України.

Мета заходу полягала в осмисленні творчості Олександра Довженка в контексті національної та світової культури, обміні практичним досвідом з вивчення творчості Олександра Довженка в освітніх закладах.

У заході взяли участь студенти й викладачі Інституту, старшокласники школи № 20 м. Чернігова на чолі із заступником директора з виховної роботи Веремієнко Т.В. та всі зацікавлені особи.

Віктор Іванович розповів в яких жанрах він працює, а саме: поезія, документальна та зорова проза та ін. Зазначив про творчі досягнення в літературі, окреслив власний погляд на сучасну літературу. Читав власні ліричні вірші. Відбувся діалог з аудиторією стосовно популяризації його творів. 

Ганна Василівна – різнопланова українська письменниця. ЇЇ творчість пов’язана з написанням малих проз, оповідань, новел та романів. Письменниця читала вірші та презентувала власні книжки. Звернула увагу на важливість читання, адже коли людина багато читає і знає рідну мову, то вміє правильно формулювати і висловлювати свої думки.   

Під час підбиття підсумків зустрічі учасники обмінялися враженнями, наголосили на важливості вивчення і пропагування творчої спадщини О. П. Довженка як невичерпного джерела патріотизму та духовної наснаги.


Прес-центр Чернігівського інституту  МАУП

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.