Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 15:25:36

Відбувся семінар з міжнародного гуманітарного права

20.04.2018   16:05Агенцiя

У рамках реалізації Плану спільної діяльності Міністерства оборони України та Збройних Сил України із Міжнародним комітетом Червоного Хреста на 2018 рік 18-19 квітня, за координацією відділу цивільно-військового співробітництва оперативного командування “Північ” відбувся семінар з міжнародного гуманітарного права за участі представників Міжнародного комітету Червоного Хреста по роботі зі Збройними силами та органами безпеки та офіцерів Центру імітаційного моделювання Національного університету оборони України ім. І. Черняхівського.

До семінару було залучено офіцери цивільно-військового співробітництва, юристи та офіцери командної ланки військових частин та установ оперативного командування “Північ”.

У ході семінару навчаємих ознайомили з місією та діяльністю Міжнародного комітету Червоного Хреста, роботі щодо захисту цивільного населення, а також із основами міжнародного гуманітарного права під час ведення бойових дій та проведення різного роду силових операцій.

Офіцери під час групових занять на практиці з використанням електронних карт приймали рішення щодо визволення населених пунктів, військових та державних об’єктів, звільнення тимчасово затриманих осіб та цивільного населення з обов’язковим дотриманням принципів міжнародного гуманітарного права.

Подібні заходи протягом року будуть проведені також і в інших містах, видах Збройних Сил України, оперативних командуваннях та навчальних закладах.


Оперативне командування "Північ"

Останні новини Чернігівщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.