Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 03:13:10

Чернігівщина напрацьовує стратегію розвитку малого та середнього бізнесу

04.04.2018   09:51Агенцiя

Як підвищити конкурентоспроможність та розвинути мережу підтримки малого та середнього підприємництва (МСП) говорили учасники четвертого Модуля «Програми з розробки та реалізації регіональних стратегічних документів, спрямованих на розвиток малого та середнього підприємництва», що реалізується у співпраці із проектом FORBIZ в рамках ініціативи EU4BUSINESS.

Наразі вже розпочався другий етап реалізації проекту FORBIZ, тобто робочі групи перейшли до розробки Планів заходів з реалізації документів, формування проектів та програм з розвитку МСП.

Нагадаємо, Чернігівську область було обрано для пілотування процесу формування та реалізації ефективної політики розвитку МСП, аби напрацювати єдині рекомендації для всіх регіонів України. Такий підхід, за переконанням профільних експертів, забезпечить узгодження регіональних та місцевих політик щодо МСП з кращими міжнародними практиками, а також з прийнятою Кабміном у травні минулого року національною Стратегією розвитку малого та середнього підприємництва в Україні на період до 2020 року.

Координатори робочих груп (представники органів влади та бізнес-спільноти), створених на рівні Чернігівської області, міст Чернігова та Ніжина, представили сьогодні стратегічні пріоритети та перелік завдань — потенційно можливих сфер реалізації проектів, а також карти стейкхолдерів, тобто зацікавлених сторін. Долучилася до роботи місцевий координатор Програми Світлана Полторацька — заступник директора Департаменту економічного розвитку Чернігівської ОДА.

Богдана Александрова-Ефе, старший консультант з питань політики МСП, FORBIZ (EU4Business): «Загалом програми фокусуватимуться на підтримці МСП в експорті та інтернаціоналізації бізнесу, доступі до фінансів, розвитку інновацій, запуску старт-апів тощо. Вже зараз маємо думати, як відбуватиметься реалізація запланованого. Не слід забувати про суб’єктів, які є невід’ємною частиною процесу. Якщо є ключові стейкхолдери, котрі не бажають долучатися до реалізації стратегії, потрібно продумати, як донести важливість запропонованих змін, навчитися комунікувати з ними».

Довідково. Проект технічної допомоги EU4Business|FORBIZ фінансується ЄC та впроваджується консорціумом GFA. Проект надає технічну підтримку Міністерству економічного розвитку і торгівлі України у галузі регуляторної політики та політики МСП. Його основна мета — створення сприятливого середовища для розвитку підприємництва, зокрема для представників малого і середнього бізнесу.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини