Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 21:53:35

До Чернігова знову завітали школярі з усієї України. Тепер історики

28.03.2018   10:20Агенцiя

Більше 140 старшокласників з усіх регіонів України приїхали до Чернігова, аби позмагатися в останньому етапі ХХІІІ Всеукраїнської учнівської олімпіади з історії.

Офіційне відкриття заходу відбулося 26 березня в обласному Палаці дітей та юнацтва. Проходитиме олімпіада на базі Чернігівського колегіуму № 11. Результати інтелектуальних змагань оголосять 30 березня.

Організатори — Міністерство освіти і науки України спільно з Управлінням освіти і науки Чернігівської облдержадміністрації, Обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти імені К.Д. Ушинського.

Заступник голови Чернігівської облдержадміністрації Наталія Романова: «Всеукраїнська учнівська олімпіада з історії — це не лише змагання інтелекту й таланту, а й можливість обмінятися досвідом з однолітками, поспілкуватися з істориками всієї України. Адже вас оцінюватиме справжня наукова еліта країни, в тому числі 9 докторів та 24 кандидати наук. Переконана, що у цій залі зібралася гідна їм заміна. Цікавої вам роботи та культурного збагачення!»

Методист Інституту модернізації змісту освіти заступник голови оргкомітету олімпіади Людмила Черкаська: «Наразі в освіті України особливий період. Ми будуємо Нову українську школу, аби створити умови для розвитку кожної особистості. Використовуємо різні форми, зокрема й олімпіадний рух. Цього року всеукраїнські учнівські олімпіади відбуваються з усіх навчальних предметів. До речі, переможцям Кабмін підвищив розмір президентської стипендії. Сподіваємося, що держава і надалі підтримуватиме обдаровану молодь, що в свою чергу буде стимулом для неї будувати майбутнє в Україні, а не закордоном».

Попереду в учасників олімпіади дні напруженої роботи, виконання теоретичних та практичних завдань, цікаве спілкування, а також екскурсійна програма містом легенд.

Данило Поляков, м. Харків: «Мені здається, що взагалі історія — цариця гуманітарних наук. Разом з тим вона не дає однозначної відповіді. Існують лише факти. Тобто залишається місце для розмов та дискусій. Особисто мене найбільше цікавить тема національного розвитку, зокрема слов’янських народів».

Оля Трейтяк, м. Чернігів: «Історія — це наша родинна справа. Любов до неї мені прищепили ще з дитинства. Цікавлюся історією всієї України. Втім, більш захоплює рідний край. По закінченню олімпіади почну працювати на новою МАНівською роботою».


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.