Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 22:03:41

Свідомий вибір сьогодні – професійний успіх завтра

24.03.2018   09:41Агенцiя

Де здобути затребувану на ринку праці професію, щоб з дипломом на руках не поповнити лави безробітних дізналися випускники чернігівських шкіл № 14, 18, 21 та 34.

Вони побували на екскурсії в Чернігівському професійному ліцеї залізничного транспорту.

Розпочалася зустріч святковим концертом і презентацією навчального закладу. Під час екскурсії викладачі ліцею залюбки показали гостям навчальні кабінети, виробничі майстерні, лабораторії, ознайомили з історією створення закладу, їх гордістю, а саме: відомими випускниками та кваліфікованими педагогами, поділилися планами на майбутнє. Школярі дізналися, які професії можна здобути в цьому навчальному закладі.

Так, Чернігівський професійний ліцей залізничного транспорту готує кваліфікованих працівників залізничних та будівельних професій, а також фахівців для галузі громадського харчування.

Зокрема, помічників машиніста електровоза, помічників машиніста тепловоза, слюсарів з ремонту рухомого складу, монтерів колії, провідників пасажирського вагона, кухарів, кондитерів, електромонтажників з освітлення та освітлювальних мереж, електромонтажників силових мереж та електроустаткування, штукатурів, малярів, лицювальників-плиточників, монтажників санітарно-технічних систем і устаткування, електрогазозварників, електрогазозварників ручного зварювання, монтажників гіпсокартонних конструкцій, монтажників систем вентиляції, кондиціонування повітря, пневмотранспорту й аспірації, охоронників, електромонтерів охоронно-пожежної сигналізації.

«Для успішного навчання тут створені всі належні умови, - сказав в.о. директора ліцею Максим Поджарий. - Є зручні аудиторії, оснащені сучасними приладами майстерні виробничого навчання та лабораторії, сучасний комп’ютерний клас, бібліотека, актова і спортивна зали, затишний гуртожиток, можливість проведення цікавого й корисного дозвілля. Навчаючись в ліцеї наші учні отримують якісні знання та безкоштовну освіту».


Валентина Федусь

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини