Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 09:34:38

Реалізовуйте проекти національно-патріотичного спрямування

22.03.2018   11:05Агенцiя

На цьому наголосила заступник голови ОДА Наталія Романова під час спільного відео-засідання координаційних рад з питань національно-патріотичного виховання при облдержадміністрації, РДА, виконавчих комітетах Ніжинської, Новгород-Сіверської, Прилуцької та Чернігівської міських рад.

— Одне із головних завдань координаційних рад — розробка місцевих програм національно-патріотичного виховання та здійснення контролю за їх виконанням. Наразі такі програми прийняті у 17 районах області, крім Куликівського, Менського, Новгород-Сіверського, Прилуцького та Сновського, — зауважила Наталія Романова. — Завдяки місцевим програмам можна підтримати більше громадських ініціатив.

На всеукраїнському рівні Міністерство молоді та спорту України проводить конкурс з визначення програм (проектів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання (реалізації) яких надається фінансова підтримка з державного бюджету.

Так, минулого року за підтримки Мінмолодьспорту на Чернігівщині реалізовано чотири всеукраїнські проекти. Це семінари-тренінги «Форпост – Північ» та «Захист патріотів України – Чернігів», інформаційно-просвітницька акція «Сучасні медіа для національно-патріотичного виховання» і табір «Яструб – 2017». Усі заходи спрямовані на збільшення чисельності молоді, яка готова до виконання обов’язку із захисту незалежності та територіальної цілісності України.

У рамках реалізації обласних програм з національно-патріотичного виховання та «Молодь Чернігівщини» проводиться відповідний обласний конкурс проектів. Про його цьогорічні особливості поінформував заступник директора Департаменту сім’ї, молоді та спорту ОДА В’ячеслав Голуб.

Зокрема, у 2018-му змінено термін подання конкурсних пропозицій на 2019 рік: дедлайн переносять на осінь (у 2017 році — 1 липня).

Крім того, аби проект підтримали, конкурсна пропозиція повинна відповідати адміністративно-територіальному рівню виконання програми: охопити більш як половину районів області або забезпечити участь у ньому учасників з понад половини районів. Також має бути офіційно підтверджене залучення громадською організацією коштів з позабюджетних джерел у розмірі не менше 25% від загальної суми кошторису.

До слова, у 2018 році переможцями стали громадські організації з Бахмацького та Сосницького районів, міста Ніжина. На один проект ГО мала змогу отримати бюджетні кошти у розмірі до 30 тисяч гривень. Наступного року цю суму планують збільшити до 40 тисяч гривень.

Говорили учасники заходу і про нагальні питання взаємодії громадськості та органів влади щодо організації роботи у сфері національно-патріотичного виховання на Чернігівщині.

Йшла мова, зокрема, про тематичні виставки. Серед них — «Сіверщина. Блокпост пам’яті» та «УПА — відповідь нескореного народу».

У Чернігові відкрили виставку про борців Української повстанської армії

Особливу увагу національно-патріотичному вихованню приділяють в прикордонних районах. За словами керівника регіональної творчої спілки кінематографістів «Чернігівська творча майстерня» Вадима Антошина, наразі в прикордонних населених пунктах проводять покази українських фільмів («Кіборги», «Червоний», «Іван Сила» та «Нескорені духом»).

Наприкінці засідання присутні вирішили розробити графік поїздок до населених пунктів області, аби напрацювати єдину тактику національно-патріотичного виховання молоді. До цього активно залучатимуть представників громадських організацій.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини