Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 02:23:08

Складові безпеки об’єктів енергетичної інфраструктури обговорено на Міжнародному симпозіумі у Чернігові

07.03.2018   11:18Агенцiя

6 березня в Чернігівському національному технологічному університеті відбувся Міжнародний симпозіум «Безпека енергетичної інфраструктури: регіональний вимір».

У заході взяв участь перший проректор Чернігівського національного технологічного університету Олег Новомлинець, керівник мережі ОРЕN RND агенства Міністерства освіти і науки Литовської Республіки Мантас Нашльонос, експерти з кібербезпеки. Місцеве самоврядування Чернігівщини на форумі представила начальник аналітичного відділу обласної ради Лоліта Ладиженська.

У рамках заходу було укладено Меморандум про співпрацю у галузі кібербезпеки об'єктів енергоінфраструктури між ЧНТУ, Чернігівським ІТ кластером, Литовським ІТ кластером, Асоціацією «Українська оборонна та безпекова промисловість».

Під час форуму з доповіддю про безпеку електричних мереж Чернігівської області виступив представник ПАТ «Чернігівобленерго» Сергій Шульженко, про кібербезпеку електромереж поінформував молодший науковий співробітник Литовського інституту енергетики Вітольд Ковалевський. Крім того, обговорено стан систем перетворювачів електроенергії, методи виявлення і протидії мережевим атакам за рахунок застосування нейронних мереж та кодування.

Відбулася дискусія, у ході якої було обговорено спільні підходи, що дозволять створити умови для ефективного захисту об'єктів енергоінфраструктури та кібербезпеки.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини