Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 14:58:51

Чернігівщина стане лідером з написання та реалізації проектів

01.03.2018   08:09Агенцiя

Протягом двох днів 27-28 лютого Чернігівський Центр розвитку місцевого самоврядування, створений за підтримки Програми "U-LEAD з Європою" та Мінрегіону, спільно з Департаментом економічного розвитку Чернігівської обласної державної адміністрації проводив тренінг "Розробка та впровадження проектів розвитку".

Участь у навчанні взяли представники департаментів та управлінь Чернігівської ОДА.
 
Тренінг проводили Вячеслав Топоров, радник з розробки та впровадження проектів Програми "U-LEAD з Європою", Наталія Лукашенко, експерт Групи радників з впровадження державної регіональної політики Програми "U-LEAD з Європою", та Володимир Бойко, радник з питань регіонального розвитку Чернігівського ЦРМС.
Як зазначила Ірина Кудрик, директор Чернігівського ЦРМС, цей семінар є продовженням циклу тренінгів з підготовки та написання проектів.

"Сьогодні цінується вміння якісно писати проекти та заявки на конкурси для залучення ресурсів. Це перспективний напрямок, адже грантодавці або інвестори просто так гроші не дають, їх можна отримати для реалізації конкретної ідеї або проекту", - сказала вона. І додала, що конкуренція у сфері проектної діяльності зростає, а тому необхідно постійно вдосконалюватися і вчитися.

Олександра Хомик, заступник директора Департаменту економічного розвитку Чернігівської ОДА,  зазначила: "Це важливе навчання. На перший конкурс ми подали дев'ять проектів, і жоден з них не пройшов. В той час як Львівська область подала на конкурс 150 проектів і з них вісім стали успішними. Тож треба братися до роботи і писати в три, чотири рази більше проектів, щоб кількість переходила в якість".

Вячеслав Топоров, радник з розробки та впровадження проектів Програми "U-LEAD з Європою", надав практичні, методичні та фахові рекомендації стосовно етапів розробки проектів, їх структури та впровадження. Особлива увага була приділена побудові логіки впровадження проекту, передумовам, припущенням та ризикам, пов'язаним з проектами. Експерт поділився практичними порадами стосовно заповнення проектної заявки, розповів про специфіку оцінювання. Також було розглянуто 4 основні помилки реалізації проектів - 4 Common mistakes for startups.

Підсумовуючи роботу двох днів, Вячеслав Топоров сказав: "Основна наша задача була спрямована на те, щоб учасники зрозуміли чітку структуру і логіку проекту і могли застосовувати ці навички для своїх ідей".

За словами учасників тренінгу, вони мали досвід написання проектів, але часто ці заявки не підтримували фонди. Саме тому навчання є гарною можливістю роботи над помилками, отриманні нових знань та вдосконаленні навичок.

 
Чернігівський Центр розвитку місцевого самоврядування

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини