Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 02:39:55

Національно-патріотичне виховання - в центрі уваги посадовців та науковців Івано-Франківської, Миколаївської та Чернігівської областей

25.01.2018   09:57Агенцiя

24 січня вперше Координаційна рада з питань національно-патріотичного виховання провела своє засідання спільно з колегами та однодумцями з інших регіонів України у форматі веб-конференції на базі Чернігівського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій.

Участь у заході взяли заступник голови обласної ради, член Координаційної ради Арсен Дідур, заступник керівника апарату облдержадміністрації Ірина Соломаха, заступник Чернігівського міського голови Ольга Хоніч, директор Чернігівського ЦППК Володимир Бойко, науковці та громадські активісти. До спілкування через веб-зв’язок долучилися також члени координаційних рад із питань національно-патріотичного виховання при Івано-Франківській, Миколаївській обласних державних адміністраціях, викладачі ВНЗ, представники громадських організацій.

Вітаючи учасників засідання, Арсен Дідур наголосив на важливості даного заходу, який відбувається в переддень 100-річчя подій під Крутами. За словами посадовця, нині ми повинні не лише провести аналогію цього історичного бою з сьогоднішніми подіями, але й зрозуміти – чому ні тоді, ні зараз ми не можемо гідно відстояти власну незалежність.
- У нас повинно бути спільне розуміння того, що подолати будь-якого агресора і гідно відповісти на виклики часу можна лише об’єднавши зусилля народу, влади, громадськості – усіх, кому небайдужа доля України, - підкреслив заступник голови обласної ради.

Під час засідання також йшла мова про роль та значення подій доби Української революції 1917–1921 років у національній та місцевій історичній пам’яті; форми та методи націонал-патріотичного виховання дітей та молоді.

В рамках заходу обговорено шляхи залучення громадськості до роботи координаційних рад із питань національно-патріотичного виховання при місцевих органах виконавчої влади, можливості налагодження співпраці областей України з питань національно-патріотичного виховання дітей та молоді на виконання Указу Президента України від 13 жовтня 2015 року № 580 «Про Стратегію національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2016–2020 роки».


Наталія Купрієнко

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.