Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 02:33:51

Юридичним механізмам захисту агробізнесу навчали сільгоспвиробників Чернігівщини

22.12.2017   10:39Агенцiя

Невитребувані паї, відумерла спадщина, самовільне захоплення земельних ділянок, майнові сертифікати, корпоративна безпека та охорона аграрного підприємства – це далеко не повний перелік юридичних проблем, з якими стикається сучасний агровиробник.

Як розвивати та захищати свій бізнес – сільгосппідприємцям області розповіли фахівці Адвокатського об’єднання IMG Partners під час семінару, який відбувся в Чернігові 21 грудня.

Окрім товаровиробників, у заході взяли участь представники структурних підрозділів АПР облдержадміністрації та райдержадміністрацій.

Серед розглянутих питань – земельні, майнові та корпоративні аспекти розв’язання юридичних проблем у галузі сільгоспвиробництва.

Також учасників семінару вчили, як проводити всесторонню перевірку аграрного бізнесу (Due Diligence) для визначення ефективності агропідприємства та мінімізації ризиків, у тому числі рейдерських.

Далі мова йшла про особливості, умови та новації в законодавстві у сфері експорту сільськогосподарської продукції.

Крім того, в.о. директора Департаменту агропромислового розвитку Чернігівської ОДА Олег Крапивний розповів про стан державної і обласної підтримки аграрного комплексу області в 2017 році та перспективи на 2018 рік.

Так, наступного року з обласного бюджету на розвиток сільського господарства планується виділити за Програмою фінансової підтримки органічного виробництва в Чернігівській області на 2016-2021 роки – 250 тисяч гривень; за Програмою передачі нетелей багатодітним сім’ям, які проживають у сільській місцевості Чернігівської області, на 2016-2020 роки – майже 1,2 мільйона гривень; за Програмою використання та охорони земель Чернігівської області на 2011-2020 роки – 90 тисяч гривень.


За інформацією Департаменту агропромислового розвитку Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини