Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 19:04:43

Судді Чернігівського адмінсуду долучилися до обговорення правого статусу криптовалюти в Україні

27.11.2017   16:24Агенцiя

Судді Чернігівського окружного адміністративного суду долучилися до роботи круглого столу на тему: “Правові аспекти криптовалюти в Україні”.

Захід було організовано Національною школою суддів України спільно з Асоціацією податкових радників, Вищим адміністративним судом України, Асоціацією адміністративних суддів, Асоціацією адвокатів та платформою “Taxlink”. 

До участі у круглому столі було запрошено суддів, науковців, юристів, представників виконавчої та законодавчої гілок влади.
       
Відсутність значного досвіду інших країн у таких питаннях та однозначного розуміння поняття криптовалюти потребує детального  обговорення та тісної взаємодії всіх гілок влади для впровадження в Україні найбільш досконалого законодавства в цій сфері.

Неврегульований розвиток таких нових технологій, як криптовалюта і блокчейн, створює значні виклики фінансовій стабільності  та безпеці держави, оскільки можливість анонімності і відсутність фактичного контролю з боку державних структур сприяє тінізації економіки, до того ж навіть добросовісні власники криптовалюти, у силу їх віртуальності та анонімності, фактично позбавлені можливості захистити свої інтереси в адміністративному чи судовому порядку. Саме тому фахове обговорення правових аспектів криптовалюти є надзвичайно актуальним та важливим в умовах сьогодення.
       
У ході конференції учасники обговорили правові аспекти обороту криптовалют в Україні, висловили позиції щодо правового статусу криптовалют. Наприкінці заходу судді та експерти провели дискусію щодо ролі Bitcoin в судовій практиці. Загалом обговорення всіх питань програми викликало жваві дискусії серед суддівської спільноти.
       
Варто зауважити, що Україна однією з перших у світі презентувала законодавчу базу для регулювання обігу криптовалюти. На сьогодні у Верховній Раді України зареєстровано два законопроекти з цього питання, зокрема від 6 жовтня 2017 року № 7183 “Про обіг криптовалюти в Україні” та від 10 жовтня 2017 року №7183-1 “Про стимулювання ринку криптовалют та їх похідних в Україні”.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини