Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 19:16:41

В Чернігові підбили підсумки проекту «Громадянський діалог - співпраця органів самоврядування об’єднаних територіальних громад задля розвитку»

13.11.2017   10:09Агенцiя

Проект реалізовано Поліським фондом міжнародних та регіональних досліджень спільно з Асоціацією «Центр Європейської Співпраці» Республіки Польща.

Проект було  співфінансовано з коштів Програми «Підтримки демократії», фінансованого в рамках польської програми співпраці для розвитку Міністерства Справ Закордонних Республіки Польща.

Учасниками проекту стали двадцять чотири представники дванадцяти об’єднаних громад з Чернігівського та Херсонського регіонів. Велико Копанівська, Кочубеївська, Виноградівська, Григорівська, Зеленопідська, Асканія-Нова, Мринська, Деснянська, Менська, Іванівська, Остерська, Лосинівська, кожну з дванадцяти обраних громад презентували по двоє учасників.

Протягом семи місяців організаторами проекту було заплановано та реалізовано два триденних семінари, та вебінар для учасників проекту. Метою семінарів було передача  сучасних знань про механізми функціонування та  розвитку територіальних одиниць, а також  методи і техніки  управління ними в умовах динамічних соціально-економічних змін у країні і у  світі, який проходить процеси глобалізації.

Семінари сприяли формуванню навичок та забезпечили надання експертної підтримки об’єднаним українським громадам у сфері нових і розширених повноважень органів місцевої влади, зокрема у сфері управління освітою, охороною здоров’я та фінансами. Під керівництвом експертів проекту учасники отримували знання та відразу ж застосовували їх на практиці, виконуючі домашнє завдання.

Представники громад здобули знання у сфері партиципаторного управління, зокрема сектором публічних послуг, співпраці із місцевими зацікавленими сторонами та іншими органами самоврядування, а також делегування завдань неурядовим організаціям. На основі донесених під час семінарів знань, інструментів і методів роботи учасники  працювали над розробкою планів управління і розвитку своїх громад.

Під час роботи на платформі вебінару, учасники опрацьовували завдання направлені на розширення компетенцій та вміння аналізувати ситуацію в громаді, оцінювати важливість впровадження тих чи інших змін, та проведення SWOT аналізу, та  подальшого написання Плану соціально-економічного розвитку громади, що ї було кінцевою ціллю проекту.

Підсумковою частиною проекту була поїздка до Польщі, яка мала на меті обмін досвідом, знайомство з успішними практиками сусідів, та налагодження стосунків, для можливої подальшої співпраці.

Під час візиту учасники ознайомились з функціонуванням та управлінням в медичній галузі гміни Стшелін, з роботою комунального підприємства з водопостачання, водовідведення міста Дзержуньов, з роботою громадського сектора міста Вроцлав, та залучення громади у вирішення проблемних питань, які заважають розвитку міста.

Кожна громада-учасниця отримала свій План соціально-економічного розвитку громади, який слугуватиме розвитку громади, а досвід отриманий під час спільної роботи допоможе віднайти найкращі практики.

Результати проекту стануть у нагоді не тільки безпосереднім учасникам проекту, а й учасникам підсумкової зустрічі, представникам новостворених громад, в яких вибори відбулись 29 жовтня, та перед якими повстало завдання працювати задля розвитку власної громади.

 


 

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.