Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 13:24:16

Учні та студенти ПТУ, коледжів та технікумів готуються уперше здавати ЗНО. ВІДЕО

08.11.2017   11:44Агенцiя

Усі на рівних. У 2018 році державний іспит з української мови на отримання атестата про повну загальну середню освіту однаковий для усіх. Що випускники шкіл, що ПТУ, коледжів та технікумів, пройдуть через ЗНО. Дата проходження тесту з української вже відома.

24 травня 2018 року проходитиме зовнішнє незалежне оцінювання з української мови та літератури, яке одночасно буде зараховуватись як державна підсумкова атестація на здобуття повної загальної середньої освіти. Уперше на рівні з одинадцятикласниками ЗНО з української здаватимуть і учні профтехучилищ та студенти вищів 1-го-2-го рівня акредитації (тобто коледжів та технікумів).

Підготовка так званих «передвищих» навчальних закладів до новацій триває. Іде роз’яснювальна робота і як серед директорів ПТУ, коледжів та технікумів, так і їхніх викладачів української мови.

Близько двох сотень студентів-другокурсників Прилуцького гуманітарно-педагогічного коледжу у 2018 році вперше складатимуть державну підсумкову атестацію з української мови у формі ЗНО. До таких змін у закладі готувалися, каже виконуюча обов’язки директора Юлія Шакура.

Це вже не новина, що тест складається з двох частин – мови та літератури. Як державна підсумкова атестація будуть оцінюватися лише завдання, що стосуються предмету «Українська мова». Хто не збирається вступати до вишу у 18-му році, має право не давати відповіді на абсолютно усі завдання тестового зошита, але відповідно і отримає менше по 200-бальній шкалі. Результат ЗНО дійсний три роки.

Незакритим лишається питання де проходитиме тестування, як організувати під’їзд учнів. Збільшиться кількість учасників ЗНО з української мови та літератури, відповідно і більше потрібно пунктів тестування. За словами Лариси Сакаєвої, тепер  ПТУ, коледжі та технікуми області залучатимуть до мережі пунктів тестування. Але спочатку вивчать їхні можливості.
" frameborder="0" allowfullscreen>

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини