Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 04:30:30

З майбутніми юристами спілкувались про новації та проект "Я МАЮ ПРАВО!"

04.11.2017   14:38Агенцiя

Що нового у системі органів юстиції, які новації та онлайн сервіси ми впроваджуємо і як ними скористатися, як побудувати свою кар’єру та долучитися до команди управління юстиції – про це 3 листопада йшла мова на зустрічі керівництва Головного територіального управління юстиції у Чернігівській області зі студентами Навчально-наукового інституту права і соціальних технологій Чернігівського національного технологічного факультету.

Презентуючи загальнонаціональний правопросвітницький проект Міністерства юстиції України «Я МАЮ ПРАВО!» керівник управління юстиції Олег Трейтяк відзначив важливість цього проекту, адже молоде покоління має знати про свої права і володіти ними. Більш того, це важливо для майбутніх юристів, які згодом будуть самі захищати права інших людей.

Не оминули в розмові актуальний меседж проекту «Я МАЮ ПРАВО!» - формування освіти без корупції.

А ще досвідчені юристи – заступник начальника з питань державної реєстрації В’ячеслав Хардіков, заступник начальника з питань державної виконавчої служби Сергій П’ятниця, начальник Управління державної реєстрації нормативно-правових актів, правової роботи та правової освіти Людмила Кузьміна – розповіли про електронний сервіс «Он-лайн будинок юстиції» у сфері державної реєстрації актів цивільного стану і пілотний проект «Шлюб за добу», що стартував у Чернігові з лютого 2017 року, про комплексну реформу примусового виконання рішень судів та інших органів, головною новацією якого є запровадження інституту приватних виконавців, і суттєві зміни у законодавстві щодо стягнення аліментів, про систему безоплатної правової допомоги у нашій державі.

По завершенню зустрічі перейшли до відповідей на запитання. Цікава дискусія відбулась стосовно запропонованих до обговорення Міністром юстиції Павлом Петренком заходів для посилення відповідальності за несплату аліментів. Лунали питання від студентів і про доцільність введення в систему виконання судових рішень приватних виконавців і про ймовірність збільшення кількості фіктивних шлюбів через одруження за скороченою процедурою.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини