Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 02:17:42

В оперативному командуванні "Північ" відбувся семінар за участю представників Міжнародного Комітету Червоного Хреста

28.10.2017   09:47Агенцiя

В оперативному командуванні «Північ» Сухопутних військ Збройних Сил України відбувся семінар з питань дотримання (застосування) військовослужбовцями та працівниками Збройних Сил України норм та принципів міжнародного гуманітарного права при плануванні та застосуванні військ у збройних конфліктах.

У семінарі взяли участь делегат Міжнародного Комітету Червоного Хреста по роботі зі Збройними Силами та органами безпеки громадянин Австралії Майкл Пімб та радник Міжнародного Комітету Червоного Хреста по роботі із ЗС України та органами безпеки України Ігор Лимаренко.

Під час виступу делегати від МКЧХ розповіли військовослужбовцям про історію створення організації, місії та діяльність організації щодо захисту цивільного населення, зокрема на території Донецької та Луганської областей, яка знаходиться під контролем України.

Ігор Лимаренко зазначив, що МКЧХ — це об’єктивна, нейтральна і незалежна організація, цілі і завдання якої мають виключно гуманітарний характер і полягають в тому, щоб захищати життя і гідність людей, які постраждали в результаті збройних конфліктів та інших ситуаціях насильства.

Під час представлення звіту, діяльності організації на сході України, Ігор Лимаренко відмітив плідну співпрацю представників організації з українськими військовими.

— Під час надання гуманітарної допомоги місцевому населенню, який залишився в зоні конфлікту на сході України, ми знаходимо порозуміння командирів та військовослужбовців щодо важливості нашої місії. Разом з офіцерами цивільно-військового співробітництва нам вдається охопити більше людей, які постраждали в результаті бойових дій та надати допомогу там, де вона найбільш необхідна, — зазначив Ігор Лимаренко.

У своєму виступі делегат МКЧХ Майкл Пімб зазначив, що Збройні Сили України мають високий рівень довіри у комітеті з питань дотримання норм міжнародного гуманітарного права.

— З особистого досвіду хочу зазначити, що українські військові під час планування та ведення бойових дій, дотримуються виконання норм міжнародного гуманітарного права, що свідчить про високу кваліфікованість армії та її авторитет на міжнародному рівні.

На завершення семінару делегати наголосили, що найголовнішим критерієм оцінки правильного рішення командира під час ведення бойових дій є збереження життя цивільних осіб та об’єктів життєзабезпечення населення.
 


Прес-служба оперативного командування «Північ»

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини