Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 20:14:57

Голова обласної ради привітав колектив та студентів Ніжинського медичного коледжу із 110-річчям

21.10.2017   10:33Агенцiя

Цієї осені один із провідних медичних навчальних закладів Чернігівщини – Ніжинський медичний коледж відзначає свій 110-й ювілей.

За час свого існування навчальний заклад випустив понад сім тисяч молодших медичних працівників, які успішно працюють в усіх регіонах України та за її межами.

Сьогодні ВНЗ І рівня акредитації надає освітні послуги, пов’язанні з одержанням вищої освіти на рівні кваліфікаційних вимог молодшого спеціаліста за спеціальностями: «Лікувальна справа», «Сестринська справа» та «Акушерська справа».

З нагоди солідного ювілею 20 жовтня у коледжі відбулися урочистості, на які завітали почесні гості, колеги-медики та давні друзі закладу.

Не оминув нагоди висловити щирі вітання тим, хто вчить та навчається в одному з найкращих медичних вишів Придесення, й голова обласної ради Ігор Вдовенко.

- З точки зору людського життя 110 років – нездійсненна мрія, водночас в історичному вимірі – це досить невеликий проміжок часу. Однак для коледжу цей період ознаменувався як перетвореннями в назві й статусі закладу, так і зміною багатьох поколінь його керівників, викладачів і тисяч студентів.

Голова обласної ради зауважив, що шлях становлення Ніжинського медичного коледжу уквітчаний доброю славою, значними успіхами, досягненнями   випускників, які своєю трудовою діяльністю високо піднесли честь рідної альма-матер.

Чимало випускників закладу продовжили свою освіту у вищих медичних закладах, захистили  кандидатські та докторські дисертації, і нині працюють в різних куточках нашої держави і навіть за кордоном.

Як відзначив очільник представницького органу Чернігівщини, коледж відіграє одну із провідних ролей у підготовці молодших медичних спеціалістів та формуванні медичної еліти  нашої області.

Завершуючи свій виступ, Ігор Вдовенко подякував викладачам за сумлінну та відповідальну працю, побажав усім натхнення й нових професійних звершень, щоб і надалі високо тримати планку авторитетного навчального закладу.

За багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм з нагоди 110-річного ювілею закладу почесними грамотами обласної ради та нагрудними знаками до них керівник відзначив викладача вищої категорії-іноземної мови та іноземної мови за професійним спрямуванням Ніжинського медичного коледжу Юлію Руденко; викладача вищої категорії, старшого викладача Ніжинського медичного коледжу Ганну Михальченко; викладача вищої категорії, старшого викладача Ніжинського медичного коледжу Віру Руту; викладача вищої категорії, старшого викладача Ніжинського медичного коледжу Людмилу Шлаган.

Крім того, голова обласної ради вручив викладачам тапрацівникам закладу подяки облдержадміністрації, а також передав колективу вітання від імені голови Верховної Ради України Андрія Парубія.

За традицією до присутніх звернулась і директор коледжу Світлана Дуднік, яка розповіла про основні віхи становлення закладу і ключові досягнення колективу. За словами очільниці, найкращим подарунком до ювілею стало відкриття довгоочікуваного музею історії коледжу, який був заповітною мрією багатьох поколінь викладачів і студентів.

Хвилиною мовчання присутні вшанували світлу пам'ять тих, хто свого часу доклав зусиль до розбудови закладу.

Привітали колектив із знаменною подією, побажали йому успіхів і процвітання також керівники міста Ніжина та Ніжинського району, начальник Управління охорони здоров’я облдержадміністрації Петро Гармаш, голова Ради директорів ВНЗ І-ІІ рівнів акредитації Чернігівської області, директор Коледжу транспорту та комп'ютерних технологій Віктор Радченко, які вручили відзнаки викладачам та подарунки навчальному закладу.

Теплі слова на адресу працівників ВНЗ І рівня акредитації пролунали цього дня і від колег, серед яких директор Чернігівського базового медичного коледжу Чернігівської обласної ради Микола Самойленко, директор Прилуцького медичного училища Чернігівської обласної ради Тетяна Котляр, очільник медичних закладів та установ охорони здоров’я Ніжина.

Серед тих, хто свого часу закінчив Ніжинський  медичний коледж, лауреат Державної премії в галузі медицини, заслужений лікар України, головний лікар Чернігівської міської лікарні №2 Володимир Фаль та головний лікар Ніжинської центральної міської лікарні імені Миколи Галицького Олександр Костирко, які від імені колишніх студентів привітали рідний навчальний заклад із ювілеєм.

Музичним подарунком для усіх присутніх на урочистостях стали музичні та хореографічні виступи талановитої молоді Ніжина та студентів коледжу.


Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини