Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 06:33:13

Як Чернігівщина підготувалася до нового навчального року

01.09.2017   07:31Агенцiя

1 вересня традиційно з Дня знань розпочнуться заняття в навчальних закладах країни.

Як повідомили в Управлінні освіти і науки Чернігівської ОДА, область повністю готова до 2017-2018 навчального року.

532 ЗНЗ охоплять навчанням понад 93 тисячі учнів. Їх контингент поповниться більш ніж на дві тисячі в порівнянні з минулим роком.

Вперше сядуть за парти 10 тисяч першокласників. До речі, чотири навчальні заклади Чернігівщини відпрацьовуватимуть пілотне впровадження нового державного стандарту початкової школи у рамках реформи «Нова українська школа». Так, учні перших класів Чернігівської загальноосвітньої школи І ступеня № 25, а також загальноосвітніх шкіл І-ІІІ ступенів: Ніжинської № 10, Прилуцької № 7 та Ріпкинської № 2 навчатимуться вже за новими навчальними програмами.

Будуть дещо оновлені програми і для учнів 5-9 класів.

У профільному управлінні також повідомили, що в 515 ЗНЗ проведені поточні ремонти, капітально відремонтовані 40 закладів. Покращено умови 89 шкільних спортзалів, 142 харчоблоків. На це спрямовано з місцевих бюджетів майже 46,8 мільйона гривень.

Також придбані 8 шкільних автобусів за кошти освітньої субвенції та місцевих бюджетів на загальну суму 12 мільйонів гривень.

Новим сучасним обладнанням поповнилися 33 кабінети з природничо-математичних дисциплін.

1 вересня новий навчальний рік розпочнуть і 17 закладів інтернатного типу обласного підпорядкування, в яких виховуються близько 2200 дітей, 18 професійно-технічних навчальних закладів з контингентом 5100 учнів та 23 вищі навчальні заклади, що забезпечуватимуть навчання понад 23 тисячі студентів.

Вихованням і всебічним розвитком майже 31 тисячі дітей опікуватимуться 447 дошкільних навчальних закладів.

До слова, у першому півріччі цього року розпочали функціонувати два нові дитсадки: «Престиж» на базі Ніжинського навчально-виховного комплексу № 16 та «Зернятко» Заудайської сільської ради Ічнянського району, а також 4 додаткові групи на базі Олишівського ДНЗ, Хмільницького навчально-виховного комплексу Чернігівського району та ДНЗ № 10 м. Чернігова.

Не залишиться поза увагою і позашкільна освіта. У 2017 році розширено мережу позашкільних навчальних закладів — до 71. Зокрема, з 1 серпня у новоствореній Деснянській ОТГ розпочав роботу новий позашкільний заклад «Центр творчості дітей та юнацтва».

 
За інформацією Управління освіти і науки Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.