Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 12:36:31

Як на Чернігівщині склали ЗНО-2017. ВІДЕО

30.08.2017   08:34Агенцiя

Зовнішнє незалежне оцінювання цьогоріч пройшло без ускладнень та зривів. Проте мало свої особливості. Які саме, розповіла під час засідання прес-клубу «Ділове слово» директор Київського регіонального центру оцінювання якості освіти Світлана Сакаєва.

Загалом в Чернігівській області зареєструвалося 6777 осіб для складання ЗНО під час основної сесії: 5597 — випускники загальноосвітніх навчальних закладів та 1180 — випускники минулих років, учні, студенти професійно-технічних навчальних закладів та вишів.

Основна особливість цьогорічного тестування — поєднання державної підсумкової атестації для випускників загальноосвітніх навчальних закладів із вступною кампанією. Тобто, традиційних екзаменів у школах не здавали. Які ж предмети обирали на Чернігівщині?

— Якщо порівнювати реєстрацію цього року із попередніми, вибір історії України збільшився на 2,5%, навпаки ж зменшився — математики та фізики (більш ніж на 3%), хімії (майже на 4%). А от бажаючих здавати біологію та географію стало більше, іноземні мови тримаються на рівні минулого року, — повідомила Світлана Сакаєва.

Варто зазначити, що на результати ЗНО мали вплив місце розташування загальноосвітнього навчального закладу (місто чи село) та його тип (загальноосвітня школа, ліцей, гімназія, колегіум тощо). За статистикою, кращі знання показали учні міських спеціалізованих шкіл.

Цікаво, що в розрізі профілів навчання гарні результати як з української мови та літератури, так і з історії України та математики мають учні, які навчаються в класах з фізико-математичним нахилом або ж іноземною філологією.

Загалом результати ЗНО в області дещо покращилися майже з усіх предметів, у більшій мірі з української мови та літератури, а також математики.

Серед учасників тестування дев’ятеро набрали 200 балів, при цьому один випускник отримав найвищі бали з двох предметів. Найкращі знання з математики показали 5 осіб (Чернігів та Ніжин), з хімії — 3 особи (Чернігів та Городня), німецької мови та фізики — по одній особі (Ніжин та Чернігів). Кількість 200-бальників протягом останніх років зменшилася у рази. Але, як зазначає Світлана Сакаєва, знання не погіршилися — змінився підхід до їх оцінювання.

Вступне випробування у формі ЗНО проведено і для бажаючих отримати вищу освіту магістра за спеціальністю «Право»: на Чернігівщині із зареєстрованих 409 осіб тестування пройшли 397. До речі, вступ до магістратури через ЗНО планують запровадити для міжнародного права та іноземної мови.

Повідомила Світлана Сакаєва і про основні новації-2018, серед яких участь у Програмі міжнародного оцінювання учнів — PISA.

Довідково. Дослідження PISA проводяться кожні три роки шляхом тестування навичок і знань 15-річних учнів. Програма не перевіряє рівень навчальних досягнень учнів, натомість оцінює, наскільки учень зможе використовувати знання й уміння, отримані в школі, за можливих життєвих труднощів і викликів.

Про успішне проведення ЗНО-2017 свідчить і статистика подання апеляцій: цьогоріч результатом незадоволені лише 0,46% (2016 рік — 0,71%) учасників випробування.

200-бальні результати ЗНО-2017 на Чернігівщині:
 


 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини