Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 12:46:59

Освітні навчальні заклади міста готуються до нового навчального року

09.08.2017   12:25Агенцiя

Міський голова Владислав Атрошенко під час розширеної міської наради порушив питання щодо стану загальноосвітніх навчальних закладів міста для забезпечення необхідних умов щодо здійснення навчально-виховного процесу.

Як повідомив начальник управління освіти міської ради Василь Білогура, на сьогоднішній день всі заклади освіти міста організовано готуються до початку нового навчального року. Наразі у деяких школах ще тривають ремонтні роботи, як внутрішні, так і зовнішні. Втім, до 1 вересня школи будуть готові прийняти своїх учнів.

Відповідно до Програми комп’ютеризації закладів та установ освіти міста Чернігова на 2016-2020 роки, затвердженої минулого року Чернігівською міською радою, продовжується  розширення використання сучасних інформаційних технологій управління у закладах освіти. Адже, серед першочергових завдань міської влади – обладнання сучасних кабінетів інформатики, оснащення аудиторій навчальних закладів мультимедійними дошками, покращення володіння комп’ютерною технікою учасниками навчально-виховного процесу, зростання інформаційної культури вчителів. Саме за таких умов можливий успішний процес навчання у школах та підготовки конкурентоспроможних випускників.

Так, для шкіл міста на наступний 2017-2018 навчальний рік, за інформацією Василя Білогури, буде закуплено 69 інтерактивних дошок Smart, по 2 у кожну школу. Крім того, у школах міста відбувається обладнання предметних кабінетів фізики, а для дітей з вадами слуху навчально-реабілітаційного центру № 1 придбане спеціальне обладнання. У школах з поглибленим вивченням іноземної мови облаштовані 8 лінгафонних кабінетів.

Також до шкіл завозяться необхідні підручники для учнів 4-х та 7-х класів. Зокрема, станом на 7 серпня 2017 року,  за словами  начальника управління освіти, 4-ті класи міста забезпечені на 98,6 %, 7-і класи – на 67,2 %.

Сьогодні проводиться конкурсний відбір на заміщення вакантних посад, щоб на початок нового навчального року всі загальноосвітні навчальні заклади міста були укомплектовані педагогічними кадрами.

З міського бюджету станом на 1 серпня поточного року на галузь освіти спрямовано капітальних видатків  у сумі 90053099 грн (капітальний ремонт дахів, заміна вікон на енергозберігаючі, заміна світильників на LED-лампи, асфальтування та ін.).

Владислав Атрошенко рекомендував управлінню освіти прискорити завершення всіх необхідних робіт, а також подумати над загальною концепцією питання про зовнішній вигляд навчальних закладів міста. На його думку, школи та дитсадки мають бути достатньо привабливими, аби дитина хотіла йти туди, і в ніякому разі не пригнічувати свідомість дитини своїм похмурим виглядом.


Довідково:
Управлінню освіти Чернігівської міської ради підпорядковано 94 навчальні заклади міста (загальноосвітні навчальні заклади – 34, вечірні (змінні) школи – 1, навчально-реабілітаційні центри – 2, дошкільні навчальні заклади – 54, позашкільні навчальні заклади – 3. Забезпечується фінансування також 7 професійно-технічних навчальних закладів Чернігова.



Прес-служба Чернігівської міської ради
 

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:55

Протягом минулої доби зареєстровано 4 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 09:51

Український ветеранський фонд започатковує терапевтичну групу для тих, хто зазнав страждань внаслідок війни – людей, які чекають рідних з фронту, внутрішньо переміщених осіб та усіх, хто відчуває тривогу і знесилення через війну.

25 квітня: цей день в Україні і світі

25 квітня: цей день в Україні і світі 08:47

ДЕНЬ 792 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 792 RUSSIAN AGRESSION

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.