Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 01:22:03

Канадська поліцейська місія повернулася на Чернігівщину

29.07.2017   08:35Агенцiя

В рамках реформи поліції на Чернігівщині вже вдруге працює Канадська поліцейська місія, яка на базі Тренінгового центру ГУНП в Чернігівській області навчає інструкторів з особистої безпеки поліцейських.

Серед курсантів – близько двох десятків правоохоронців з усієї країни.

— Тренувальний центр у Чернігові ми обирали самі. Побачили і зрозуміли, що нам підходить. Тут є спеціальні приміщення для теоретичних та практичних занять, місця для розміщення людей, спорядження тощо. Щодо останнього, то деяку амуніцію для занять ми привезли з собою. Натомість чернігівський тренінговий центр надав нам кайданки та бронежилети, які ми ще не закупили, - розповідає радник поліції з питань професійної підготовки Майк Медісон.

Навчання стало можливим завдяки двостороннім домовленостям між канадською та українською владою. Співпраця в рамках цього проекту триватиме впродовж трьох років. Україна стала першою країною, де канадські поліцейські проводять ці навчання, але в майбутньому вони планують поширювати свої знання і в інших країнах.

Перший випуск курсантів отримав у Чернігові сертифікати кілька тижнів тому. Деякі з них вже стали інструкторами для набраної групи, яка приступила до навчання цими днями. Серед випускників були й чернігівські поліцейські.

Під час попередніх курсів канадці врахували всі нюанси, з якими стикалися в Україні. Тож цей курс максимально наближений до реалій роботи українських поліцейських. Стандарт програми навчання було розроблено разом з представниками Національної поліції України, Міністерства внутрішній справ та закордонними експертами.

— Під кінець попереднього курсу в Чернігові ми попросили учнів оцінити не лише сам курс, а й інструкторів. Проаналізувавши відгуки, побачили на що потрібно звернути увагу. Зворотній зв’язок відбувається щодня, у звичайному спілкуванні під час тренінгів, - зауважує радник поліції з питань професійної підготовки Берні Кован.

Зазначимо також, що відбір на навчання можуть пройти лише правоохоронці, які мають спортивні досягнення з єдиноборств.
Програма навчання доволі насичена і передбачає оволодіння навичками зупинки транспортних засобів, тактичні дії в приміщеннях та на сходах, керування натовпом, затримання озброєних злочинців, звільнення заручників, оцінка ризику та обґрунтування дій, вогнева підготовка тощо.

Наразі в поліції є вакантні посади інструкторів з особистої безпеки поліцейських, але займати їх можуть виключно сертифіковані спеціалісти. Їхня заробітна плата сягатиме 12 тисяч гривень (в чернігівській поліції таких посад вісім).

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини