Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 13:19:03

Служба зайнятості допоможе влітку здобути "зимову" професію

14.07.2017   09:07Агенцiя

Щороку напередодні опалювального сезону роботодавці зацікавлені взяти на роботу операторів та машиністів (кочегарів) котелень.

Як показує практика, перевагу надають працівникам, які нещодавно опанували цю професію і володіють сучасними знаннями. Або ж тим, хто в міжсезоння підвищив кваліфікацію та отримав допуск до виконання робіт з підвищеною небезпекою.

Для оперативного укомплектування таких вакансій служба зайнятості вже влітку організовує навчання для безробітних за професією «оператор котельні» (обслуговування котлів на газовому паливі) та навчальними програмами відповідного професійного спрямування. Підвищення кваліфікації пропонується за такими програмами: «Щорічна перевірка знань операторів котельні», «Щорічна перевірка знань машиністів (кочегарів) котельні», «Кочегари, які обслуговують водонагрійні котли з температурою до 115º С, що працюють на твердому паливі», «Оператор побутових газових котлів», «Щорічна перевірка знань операторів побутових газових котлів» та напрямом «Охорона праці».

Як повідомили в обласному центрі зайнятості, цього року до початку опалювального сезону служба зайнятості підготує понад 1200 операторів та кочегарів котелень. Вчитимуться безробітні на базі Сумського та Рівненського центрів професійно-технічної освіти державної служби зайнятості та Чернігівського обласного навчально-курсового комбінату. Професійне навчання для них безкоштовне, фінансується за рахунок Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

Отримавши потрібні знання, відтак, і посвідчення та допуски до робіт з підвищеною небезпекою, громадяни на період опалювального сезону гарантовано забезпечуються робочим місцем. Вони обслуговуватимуть котельні лікарень, шкіл, дитячих садочків, житлово-комунальних господарств області.


За інформацією Чернігівського обласного центру зайнятості

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини