Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 08:13:05

Освітній фест прав людини 2017

01.07.2017   08:44Агенцiя

З 23 липня по 3 серпня в Освітньому домі прав людини в Чернігові відбудеться перший в Україні освітній фестиваль з тематики прав людини.

В рамках фестивалю планується проведення відкритих інформаційно-просвітницьких заходів: лекцій, тренінгів, майстер-класів, форум-театрів, виставок тощо.
Заплановані також спеціалізовані заходи для фахівців у сфері прав людини.
Передбачено конкурс стипендій на участь у Фестивалі для експертів, тренерів з прав людини та випускників освітніх програм. Організовує Фестиваль Громадська спілка «Освітній дім прав людини в Чернігові».

Фестиваль відбудеться за підтримки Міністерства закордонних справ Норвегії та Фундації домів прав людини в рамках Всеукраїнської освітньої програми «Розуміємо права людини».

За три роки існування в Чернігові Освітнього дому прав людини, або як його ще називають, просто «Дім»,  на базі організації було проведено близько 200 освітніх заходів, участь у яких взяли більше 3000 людей. За цей час Дім став впізнаваним освітнім та ресурсним центром для правозахисних організацій та не раз був прихистком для правозахисників у небезпеці.

Фестивальмає на меті зібрати активістів та експертів громадянської спільноти задля реалізації основних цілей:
• Консолідаціягромадянськогосуспільстванавколо проблем прав людини;
• Захист та підтримкаправозахисників;
• Підвищення потенціалу активістів громадянського суспільства, зокрема просування «ноу-хау» та найкращих освітніх практик, методів та інструментів захисту прав людини;
• Розвиток мережі молодих активістів-правозахисників, випускників освітніх програм;
• Запобігання професійному та емоційному вигоранню правозахисників;
• Просування прав людини та підходу до розвитку, заснованому на правах людини.
 
Під час заходу учасники зможуть:
• Поглибитизнання з окремихаспектів прав людини;
• Взяти участь у дискусіях щодо актуальних тем прав людини;
• Налагодити партнерство в рамках громадської активності;
• Запланувати нові ініціативи, спрямовані на подолання проблем прав людини та долучитися до існуючих;
• Обмінятися досвідом з колегами;
• Познайомитись або дізнатися більше про діяльність Освітнього дому прав людини в Чернігові, Всеукраїнської освітньої програми «Розуміємо права людини», Мережі домів прав людини;
• Навчитися практикам запобігання професійному та емоційному вигоранню;
• Гарно провести час у колі однодумців!
        
В ролі спікерів будуть експерти, тренери та фахівці з практичним досвідом захисту та просування прав людини з України, Білорусі та Грузії.

Також учасники матимуть нагоду запропонувати власну тему для факультативного заняття. Програма заходу є гнучкою та змінюватиметься враховуючи потреби та пропозиції учасників.
Календар заходів Фестивалю буде опубліковано вже найближчим часом.
Конкурс на отримання стипендій передбачено для експертів, тренерів з прав людини та випускників освітніх заходів Всеукраїнської освітньої програми «Розуміємо права людини». Стипендія повністю або частково покриє витрати на участь у Фестивалі.

Для цього необхідно:
до 3 липня заповнити анкету для експертів: https://goo.gl/Ju1caq
до 10 липня заповнити анкету для учасників: https://goo.gl/GvPoSu
       
За попередньою реєстрацією бажаючі зможуть проживати безпосередньо в Освітньому домі прав людини Чернігові.
Місце проведення Фестивалю: Чернігівська область, Чернігівський район,  с. Количівка, пров. Луговий 1Г, ГС «Освітній дім прав людини в Чернігові»

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини