Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 08:49:11

Перемога на Всеукраїнському конкурсі фахової майстерності серед учнів ПТНЗ з професії "Флорист"

29.05.2017   08:48Агенцiя

З 24 по 26 травня року на базі Чернігівського професійного ліцею побуту відбувся III етап Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності серед учнів професійно-технічних навчальних закладів з професії «Флорист», у якому брали участь 12 переможцівII етапу конкурсу з різних областей України.

Чернігівську область представляла Маховик Лілія, учениця Чернігівського професійного ліцею побуту.

Програма конкурсу була насиченою та цікавою.

24 травня відбулася екскурсійна прогулянка по місту Чернігову та катання на річному трамвайчику залишили незабутні враження у конкурсантів та супроводжуючих. Особливо сподобалась екскурсія по історичним місцям Чернігова, яку провів викладач історії нашого ліцею Віталій Васильович Рижий.

Для конкурсантів був організований вечір знайомств та концертна програма. Презентаційні відеоматеріали продемонстрували всі учасники конкурсу. Для згуртування учасників цікавий та корисний тренінг «Хоровод дружби» провела практичний психолог ліцею Марія Леонідівна Казакова.

25 травня відбулося урочисте відкриття конкурсу та проведені теоретичний та практичний тури. Теоретичний тур передбачав перевірку професійно-теоретичних знань з спец предметів, шляхом виконання тестових завдань на персональному комп`ютері. Практичний тур полягав у виконанні завдання, що відповідало вимогам рівня кваліфікації «Флорист 4 розряду» та передбачав виготовлення весільного букету на декоративному каркасі з наданого матеріалу.

26 травня для учасників конкурсу та супроводжуючих учениця групи флористів МанутянАіда провела майстер-клас «Виготовлення подарункового букету на каркасі».

Всеукраїнський конкурс фахової майстерностізавершився урочистим закриттям, на якому були оголошені результати двох турів конкурсу. Члени журі відмітили високий рівень фахової  майстерності  усіх конкурсантів.

За спільним рішенням журі та оргкомітету учениця Чернігівського професійного ліцею побутуМаховик Лілія посіла ІІ місце і буде отримувати впродовж року Президентську стипендію.

Пишаємося досягненнями нашої учениці. Бажаємо їй подальших творчих злетів, натхнення та здійснення мрій!!!

Виготовлені букети були передані дітям до навчально-реабілітаційного центру №2 міста Чернігова, які святкували в цей день випускний вечір.


Чернігівський професійний ліцей побуту

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.