Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 07:52:15

Власне житло – це фортеця, особливо якщо власник знає, як правильно її укріплювати

19.05.2017   12:45Агенцiя

Те, як зберігати ресурси та залучати для цього додаткове фінансування, обговорювали 18 травня під час інформаційної зустрічі «Програми підтримки енергоефективності», який провела Громадянська мережа ОПОРА.

Працівники Чернігівського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, представники органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій об’єднав сільських голів об’єднаних територіальних громад виявили бажання дізнатися більше про аспекти енергоефективності.

«Термомодернізація – один з інструментів, який надає можливості для економії та покращення умов проживання жителям багатоквартирних будинків. Будинки, в яких створені ОСББ, можуть скористатися програмою державної підтримки населення, що передбачає відшкодування суми кредиту на енергоефективні заходи.
Для придбання енергоефективних матеріалів та обладнання держава компенсує об’єднанням співвласників 40% тіла кредиту, а будинкам, у яких є отримувачі субсидій, – до 70%. Окрім того, є можливість залучити грантові кошти, спрямовані на підтримку енергоефективних заходів», – розповіла місцевий координатор житлово-комунальних та енергетичних програм Громадянської мережі ОПОРА Наталія Висіканець.

Скористатися державною програмою доволі просто. Необхідно визначитися з тим, які енергоефективні заходи проводити, та підготувати пакет документів. Обирати можна між трьома акредитованими банками: Ощадбанком, Укргазбанком та Укрексімбанком. Правильна реалізація енергоефективних заходів дозволяє знизити суми у платіжках за рахунок економії ресурсів.

Для детальнішого ознайомлення з можливостями для співвласників житла учасники зустрічі отримали інформаційні постери, підготовлені за підтримки Проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні».

Останні новини Чернігівщини

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

Увага! Тимчасові зміни у русі громадського транспорту! 12:27

Тролейбусні маршрути № 10 та №11 тимчасово (до усунення наслідків ракетного удару) не працюватимуть.

Вранці 17 квітня росіяни завдали 3 ракетних ударів по Чернігову. 12:18

"Наразі триває пошуково-рятувальна операція. Зараз вже можу казати про 9 загиблих, вбитих російськими терористами. Більше 20 поранених", - сказав в інтерв'ю телеканалу 1+1 начальник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 08:45

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 4 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини