Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 00:38:44

Як любити Батьківщину – знає молодь Новгород-Сіверщини

18.05.2017   08:20

Справжній патріотизм продемонстрували учні гімназій ім. Б. Майстренка та ім. К. Ушинського міста Новгород-Сіверський під час спілкування з членами Координаційної ради з національно-патріотичного виховання при Чернігівській облдержадміністрації. Зустріч відбулася 16 травня в рамках виїздного засідання обласної коордради.

Для спілкування знайшлося досить багато тем. Говорили і про українську сучасну музику та літературу, і, звичайно, про патріотизм. Що це слово значить для кожного з присутніх, як бути справжнім українцем — з’ясовували у діалозі.

Учениця Аліна Бойко зазначила, що їй та її ровесникам цікаво знати про героїв нашого часу – учасників АТО.

– Коли помирає відома людина, про неї знімають телерадіопередачі, багато говорять, а коли гинуть бійці АТО, ми можемо дізнатися про них лише суху біографічну інформацію. Я вважаю, що це неправильно. Життєві історії таких людей є взірцем для нашого покоління, і ми не хочемо знаходитися осторонь, адже Україна — наша Батьківщина, і ми її любимо, – наголосила учениця Катерина Слюсар, ледь стримуючи сльози.

Загалом школярі відзначили, що виховні години патріотичного спрямування є дуже важливими, особливо зараз, коли українці змушені захищати свою країну на її сході.

У Новгород-Сіверській державній гімназії ім. К. Ушинського учасники зустрічі оглянули виставку «Пам’ять міцніє зв’язком поколінь». Експозиція присвячена людям, які героїчно захищали і захищають Батьківщину – учасникам Другої світової війни та бойових дій на сході України.

Координатор «Єдиного волонтерського центру» Геннадій Обушний закликав усіх оцифрувати свої домашні архіви та за можливості записувати спогади, життєві історії своїх бабусь та дідусів. Знання власної історії відіграє важливу роль у формуванні національної свідомості та патріотизму, тож необхідно її зберегти для наступних поколінь.
 
Цього ж дня жителів і гостей Новгород-Сіверського вразив масштабний флешмоб «Україна – це ми». На території міського стадіону понад 400 учнів відтворили Державний Герб та розгорнули кільканадцятиметровий імпровізований Державний Прапор України під виконання української пісні про любов до Батьківщини.

У районному Будинку культури всі охочі змогли переглянути виставку-презентацію навчальних закладів Новгород-Сіверського.

Представники Чернігівського кіно-культурного мистецького центру з національно-патріотичного виховання дітей та молоді завітали до Новгорода-Сіверського з подарунком. Так, для найменших у навчально-виховному комплексі «Дзвіночок» відбувся показ мультиплікаційного фільму «Котигорошко», а до уваги підлітків – патріотичні фільми «Воїни Духу» та «Небесна Сотня у вирій полетіла».

Учні старших класів шкіл Новгорода-Сіверського поспілкувалися з матерями, сини яких загинули у зоні АТО, – Раїсою Шанською та Людмилою Житніковою на «Уроці мужності». Діти з великою повагою слухали про сучасних героїв, байдужим не залишився ніхто.

Члени сімей загиблих учасників антитерористичної операції на сході України разом із заступником голови – керівником апарату облдержадміністрації Наталією Романовою, керівництвом міста та району висадили у парку ім. Т. Г. Шевченка молоді дубки на знак пам’яті про загиблих воїнів.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини