Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 08:28:13

Основні напрями діяльності місцевих органів влади щодо захисту прав та законних інтересів дітей

26.04.2017   08:04Агенцiя

Тематичний короткотерміновий семінар щодо захисту прав та законних інтересів дітей проводиться Центром перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів 25–26 квітня.

Навчання проводиться для керівників служб у справах дітей райдержадміністрацій, виконавчих комітетів міських рад Ніжина, Прилук, Новгород-Сіверського, Деснянської та Новозаводської районних у м. Чернігові рад.

Учасники семінару ознайомляться з основними напрямами діяльності органів місцевої влади щодо захисту прав, свобод та законних інтересів дітей; складовими захисту прав дітей, які опинились у складних життєвих обставинах, в умовах децентралізації влади.
Тематика наступних лекцій та конверсаторіумів стосуватиметься соціально-правового захисту дітей, які перебувають у центрах соціально-психологічної реабілітації дітей; захисту інформації в Єдиній інформаційно-аналітичній системі «Діти»; питань створення та функціонування сімей патронатних вихователів; особливостей реалізації інформаційного законодавства у діяльності органів влади.

Далі обговорюватимуться актуальні аспекти діяльності служб у справах дітей щодо усиновлення дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, ведення обліку кандидатів в усиновлювачі, здійснення нагляду за усиновленими дітьми, аналіз річних звітів щодо обліку дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування (звіт 1-ОПС); питання функціонування прийомних сімей (ПС) та дитячих будинків сімейного типа (ДБСТ) в області.

Керівники служб у справах дітей візьмуть участь у «круглих столах», під час яких обговорюватиметься стан реалізації прав дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, на виховання у сімейному оточенні та міжвідомча взаємодія у вирішенні проблем соціально-правового захисту дітей, які опинились у складних життєвих обставинах.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.