Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 04:10:25

Зберігати ресурси вчилися чернігівські студенти

25.04.2017   09:35Агенцiя

Студенти технологічного університету мали змогу долучитися до обговорення особливостей використання ресурсів.

24 квітня Громадянська мережа ОПОРА провела інформаційну зустріч «Енергоефективність та екологія: як використовувати ресурси, щоб не нашкодити планеті».

«Використання ресурсів – актуальна проблема, адже від того,як ми споживаємо сьогодні, залежатиме, скільки ресурсів матимемо завтра. Правила поведінки вдома мають знати всі мешканці будинку, й дорослі, і малі.

Саме тому студенти, які починають жити окремо, і ті, хто проживає з батьками,повинні володіти інформацією та знати, як вони впливають на навколишнє середовище. Наприклад, не всі розуміють, що через несправний туалетний бачок «зникає» аж до 2 000 літрів води.

Натомість, якщо кожен буде слідкувати за тим, як ефективніше використати ресурси, ми не тільки будемо їх зберігати, а й платитимемо менше за комунальні послуги», –розповіла місцевий координатор житлово-комунальних та енергетичних програм Громадянської мережі ОПОРА Наталя Висіканець.

Учасники зустрічі детально обговорили шляхи економії ресурсів у побуті. Серед цікавих порад представники ОПОРИ назвали ущільнення вікон та заміну дверей в під’їзді, завдяки чому безпосередньо у квартирах температура підвищується майже на 2-3 градуси. Крім того, організатори радили простежити, щоб усі шпарини були ліквідовані, оскільки це може призводити до втрати тепла навіть після заміни склопакетів.

Під час дискусії пролунало багато корисних порад, як зберегти тепло у приміщенні:
- використовувати короткі штори або жалюзі;
- щільно закривати вікна та двері;
- провітрювати кімнату декілька хвилин з повністю відкритими вікнами.

Студенти також дізналися, чому важливий лічильник: він рахує, скільки витрачено будинком чи конкретною квартирою опалення, і це дозволяє контролювати споживання, а отже – за потреби зменшувати рахунки.

Як пам’ятку учасники отрималиматеріализ детальними порадами щодо управління житлом, підготовлені в рамкам Проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні».

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.