Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 09:11:30

Проблеми підліткової агресії на Чернігівщині вирішуватиме окремо створена робоча група. ВІДЕО

11.04.2017   08:11Агенцiя

Історія із побиттям школярки Поліни Малоштан набула загальноукраїнського резонансу. Про це вже доповіли Президенту України Петру Порошенку, який розпорядився тримати цю справу під контролем.

З’ясувати деталі справи та визначити шляхи вирішення проблеми до Чернігова прибув Уповноважений Президента у справах дітей Микола Кулеба. Нарада з освітянами, психологами та соцпрацівниками тривала більше двох годин. Який результат зустрічі, знають наші журналісти.

Масова розправа над школярками у Чернігові сколихнула всю країну. Про цю історію дізнався і Президент України Петро Порошенко. Проконтролювати ситуацію доручено Уповноваженому Президента у справах дітей Миколі Кулебі. Під час круглому столі разом із педагогами, соціальними працівниками, правоохоронцями та психологами він шукав шляхи вирішення проблеми та подальші дії у цій ситуації. За його словами, перед тим, як визначати міру покарання, треба врахувати всі аспекти. Ув’язнення може назавжди зіпсувати долю цих підлітків.

Микола Кулеба, Уповноважений Президента у справах дітей: «Для нас дуже важливо, якими вони повернуться в соціум. І ми знаємо, що друга третина тих, хто повертається, вони скоюють злочини знову ж таки».

Проте громадськість іншої думки. В Інтернеті активно обговорюють цю історію. Громада висловлюється у соцмережах і вимагає справедливого покарання винуватців.

Валерій Куліч, голова облдержадміністрації: «Безумовно покарання має бути. Але жодного посту не було про те, що давайте вирішимо цю ситуацію. Ні! Давайте знищимо їх, все. Це основна проблема нашого суспільства».

Підлітки порушили закон і мають за це відповідати, впевнений начальник головного управління національної поліції в області Едуард Альохін. Якщо ж оминути увагою цю ситуацію, завтра історія може повторитися знову, проте матиме вже більш тяжкі наслідки.
Едуард Альохін, начальник ГУНП в області: «Тут звучали нотки прощения, я с этой позицией не согласен. Совершено правонарушение. Должен сработать принцип наказания. Он основополагающий. Я конечно не хотел бы, чтобы наказание было максимальным и жестким. Его определят исходя из меры преступления. Мы должны сделать все, чтобы подобное не повторилось».

Більше двох годин учасники наради з’ясовували, де були прогалини у вихованні і чия це провина. Педагоги нарікали на батьків та правоохоронців, психологи на сучасний світ в якому живуть діти: Інтернет і телебачення. Проте спільної думки так і не дійшли. Валерій Куліч запропонував створити робочу групу із представників всіх сторін та визначити шляхи попередження таких ситуацій у майбутньому.

Зараз відкриті кримінальні провадження і ведеться слідство по цій справі. Постраждала Поліна Малоштан наразі проходить обстеження у лікарнях. Одна ж із кривдниць дівчини – студентка педагогічного університету, сама написала заяву на відрахування з ВИШу.
Микола Носко, ректор ЧНПУ ім.Шевченка: «Студентська група осудила поведінку дівчини. Студентська рада дала негатив цьому явищу. Все інше буде відповідно чинного законодавства. Заява ще не підписана мною. Вона хоче забрати, але я хочу з нею поспілкуватися. Чому так сталося, в чому вина вищої школи».

   

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини