Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 00:31:44

Державна служба та служба в органах місцевого самоврядування в Україні: правовий статус, стиль і методи роботи

28.03.2017   09:00Агенцiя

Тематичний короткотерміновий семінар для студентів випускних курсів вищих навчальних закладів Чернігова та Ніжина розпочався в Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів 27 березня 2017 р.

Відкрив навчання директор Центру, кандидат історичних наук Володимир Бойко.

Впродовж тижня (27–31 березня 2017 р.) студенти, які виявили бажання працювати в органах влади, братимуть участь у серії тематичних зустрічей, та «круглих столів»; матимуть нагоду поспілкуватися з керівництвом області. Вони дізнаються про організацію навчання державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування; застосування права в державному управлінні; нормативно-правове забезпечення діяльності органів місцевого самоврядування. Висвітлюватимуться основні положення законодавства України про державну службу, антикорупційного законодавства; законів України «Про доступ до публічної інформації», «Про інформацію» тощо. Також увага звертатиметься на порядок підготовки та прийняття нормативно-правових актів на загальнодержавному та місцевому рівні.

Учасники семінару дізнаються про сучасний стан та тенденції розвитку політичної системи України; ознайомляться з основними напрямами бюджетної, податкової, державної гуманітарної та соціальної політики; станом промисловості та сільського господарства в області; здобутками та викликами децентралізації на Чернігівщині. Також мова йтиме про ініціативу ЄС Східне партнерство  та роботу національної платформи Форуму громадянського суспільства Східного партнерства.

Представники  органів державної влади та місцевого самоврядування розповідатимуть про практику діяльності районних державних адміністрацій та районних рад; контроль за виконанням документів; роботу органів влади зі зверненнями громадян; особливості роботи органів Державного реєстру виборців; організаційне забезпечення діяльності місцевих рад; застосування інформаційних технологій в роботі органів влади, впровадження технологій електронного урядування та розвитку електронної демократії. Окрім цього, висвітлюватимуться особливості етики; гендерні аспекти, стратегії поведінки, причини виникнення та шляхи подолання конфліктів на роботі в органах державної влади та місцевого самоврядування.

До теми:Коли чиновників місцевого самоврядування обиратимуть за європейськими стандартами?

В рамках навчання студенти пройдуть стажування на базі органі місцевої влади; відвідають Верховну Раду України, комітети з питань науки і освіти; з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму; ознайомляться з діяльністю Національного агенства України з питань державної служби.

За результатами навчання, стажування та підсумкового тестування учасники програми отримають відповідні свідоцтва та будуть зараховані до кадрового резерву на посади в органи місцевої влади.

ЦППК

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.