Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 20:02:21

Юні математики змагаються у Чернігові

22.03.2017   09:08Агенцiя

Школярів з усіх куточків України зібрала у Чернігові 57-ма Всеукраїнська олімпіада з математики. Цього року змагання проходять на базі ліцею № 15.

Протягом чотирьох днів у турнірі візьмуть участь 168 учнів 8-11 класів у складі 26 команд.

Знавців точних наук оцінює професійне журі: вчителі профільних шкіл, викладачі та студенти вищих навчальних закладів країни.

Урочисте відкриття олімпіади, яке відбулося 20 березня, розпочалося з привітальних слів заступника голови – керівника апарату облдержадміністрації Наталії Романової:

– Раді зустрічати математичну еліту на чернігівській землі. Я впевнена, інтелект – непереможна сила, і, можливо, в майбутньому наші учасники поповнять ряди геніїв світової науки.

До речі, серед школярів вже є математики «зі стажем», які беруть участь в турнірі не перший рік та вже мають нагороди.

– З більшістю учасників ми знайомі давно, адже змагаємося не вперше. Цього року я чекаю складніших задач та цікавих суперників, – озвучила свої сподівання учасниця із Львівської області Лія Дулгер, 9 клас.

Як переконують школярі, математика для них – справа проста. Їм ще з дитинства батьки привили любов до точних наук.

– Моя мати неодноразово перемагала в математичних турнірах, мабуть, тому і я захопився цим предметом. У восьмому класі одержав третє місце, минулого року – друге. Зараз навчаюся в 10 класі, а участь беру за програмою 11-ого, – розповів чернігівець Павел Нагорний, учень ЗОШ № 19.

– Мені подобаються технічні науки, бо мій батько займається фізикою. Я маю нагороди з різних змагань міжнародного рівня і в майбутньому планую продовжити навчання з математики, – поділилася харків’янка Ольга Шевченко, учениця 11 класу.

Після закінчення школи багато колишніх учасників олімпіад продовжують займатися наукою у вишах. Дехто з них навіть оцінює рівень знань інших.

– За участь у міжнародних олімпіадах я маю золоту та срібну медалі. Всеукраїнський турнір для мене також не новинка, в ньому я брав участь кілька разів. А вже другий рік поспіль мене запрошують у якості члена журі, – зазначив Денис Смірнов, студент другого курсу Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна.

Варто зауважити, що переможці Всеукраїнської олімпіади з математики отримають додаткові бали при вступі до вузу.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.