Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 11:52:45

Обласна рада згуртувала лідерів учнівського самоврядування ПТНЗ Чернігівщини

16.03.2017   08:32Агенцiя

До представницького органу Чернігівщини завітали лідериучнівського самоврядування професійно-технічних навчальних закладів області.

Розпочалося знайомство юнацького активу регіонуіз системою роботи обласної ради із зали президії, де вони поспілкувались із головою обласної ради Ігорем Вдовенком.

За словами заступника директора Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Чернігівській областіТетяни Головешкіної, лідери учнівських парламентів ПТНЗ вже давно прагнули побувати в обласній раді, щоб на власні очі побачити як працює представницький орган регіону та почути із перших уст чим займаються у повсякденній діяльності практики місцевого самоврядування. Користуючись нагодою, вона подякувала за те, що ініціатива молоді знайшла одностайну підтримку в обласній раді.

Очільник представницького органу Придесення, розпочинаючи розмову, відзначив, що сьогоднішня зустріч із молоддю – майбутніми будівничими успішної і процвітаючої України є досить символічною, адже відбувається у дні, коли ми відзначаємо сторіччя Української революції та річницю створення Центральної Ради. Цей період є одним із найдраматичніших і найскладніших в історії нашого народу в минулому сторіччі, який водночас став вершиною національно-визвольної боротьби, символом відродження української нації.

Ігор Вдовенко детально проаналізував структуру обласної ради та її виконавчого апарату, висвітлив особливості роботи президії і постійних комісій, розповів про основні досягнення депутатського корпусу восьмого скликання. Зокрема, посадовець зазначив, що за підсумками проведення восьми пленарних засідань сесії депутати затвердили більше 500 рішень, серед яких низка галузевих регіональних програм, що забезпечують сталий соціально-економічний розвиток регіону, а також направили майже три десятки звернень до центральних органів державної влади.

Голова обласної ради окремо зупинився на питаннях проведення децентралізації та створення об’єднаних територіальних громад, яких на теренах Чернігівщини вже 16. А незабаром, 30 квітня, відбудуться перші місцеві вибори ще у трьох ОТГ: Комарівській сільській Борзнянського району, Козелецькій селищній та Менській міській об’єднаних територіальних громадах.

Після цього заступник начальника організаційного відділу Олександра Негода провела для юних гостей екскурсію, під час якої учні дізналися про роботу відділів виконавчого апарату обласної ради. Молодь побувала в осередку надання методичної допомоги – кабінеті місцевого самоврядування, де учні дізнались чимало цікавої інформації про основи організації та діяльності органів публічної влади в регіоні та в державі загалом. Юні лідери активно цікавились діяльністю дорадчого органу та жваво ставили запитання. Значну зацікавленість серед молоді викликало питання кадрового забезпечення виконавчого апарату обласної ради, процедура проведення конкурсу на заміщення вакантних посад у виконавчому апараті. Неабиякий  інтерес у молоді викликала і робота Єдиної системи петицій в представницькому органі.

Перебуваючи в обласній раді, учні також мали змогу поспілкуватися з депутатом обласної ради Дмитром Блаушем.

Однак найбільше вражень і емоцій в учнів викликав візит до сесійної зали, де вони мали змогу відчути себе справжніми депутатами. Учні відкрили роботу імпровізованої сесії акапельним виконанням Гімну України, обрали президію та власноруч випробували систему електронного голосування.

На згадку про зустріч в обласній раді лідери учнівського самоврядування отримали у подарунок фотоальбоми з мальовничими краєвидами Чернігівщини.


Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини