Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 19:16:44

ЗНО-2017: порядок проходження та новації

13.01.2017   10:39Агенцiя

ЗНО-2017 розпочнеться 23 травня і завершиться 16 червня. У минулому 2016 році перші предмети ЗНО випускники складали 5-13 травня. Цей експеримент складання тестів зовнішнього незалежного оцінювання під час навчального року вирішили не продовжувати, тому в поточному році тестування проходитимуть вже після завершення навчального року.

З 6 лютого до 17 березня 2017 року відбудеться реєстрація для участі в ЗНО на сайті Українського центру оцінювання якості освіти (УЦОЯО).

Як і раніше, абітурієнт може скласти тести не більше як із чотирьох навчальних предметів. Кількість і перелік предметів на ЗНО-2017 не змінено: українська мова та література, історія України, математика, біологія, географія, фізика, хімія, англійська, німецька, французька, іспанська та російська мови.

Результати ЗНО з трьох предметів зараховуються як результати державної підсумкової атестації за освітній рівень повної загальної середньої освіти для випускників старшої школи загальноосвітніх навчальних закладів 2017 року. Один із них обов’язковий, як і 2016 року  – українська мова та література, ще один предмет ЗНО-ДПА, аналогічно з минулим роком, випускник вибиратиме з двох: математика або історія України (період ХХ - початок ХХІ століття).

Новація 2017 року – складання ще третього предмету ЗНО з урахуванням результатів як ДПА. Цей предмет випускник обирає довільно із 12 запропонованих. Таким чином Міносвіти реалізує заявлений раніше намір поступово повністю об’єднати складання ДПА і ЗНО.

ЗНО з іноземної не буде обов’язковим, як очікувалося. Прийнято рішення 2017 року провести ще одну апробацію ЗНО з іноземної, перевірити процедуру й тести, забезпечити пункти тестування необхідною технікою для перевірки аудіювання і спеціалістами, які вміють цією технікою користуватися.

Графік проведення ЗНО:

23 травня           українська мова і література

25 травня           іспанська мова

25 травня           німецька мова

25 травня           французька мова

29 травня           англійська мова

31 травня           математика

2 червня             історія України

6 червня             російська мова

8 червня             біологія

12 червня           географія

14 червня           фізика

16 червня           хімія

Результати ЗНО будуть оголошені:
до 15 червня  -  з української мови і літератури, іноземних мов та математики
до 19 червня  -  з історії України, російської мови, біології
до 23 червня  -  з географії, фізики, хімії

Додаткова сесія ЗНО-2017 відбудеться 03-12 липня 2017 року. В ній можуть взяти участь ті, хто не зміг скласти ЗНО під час  основної сесії через незалежні від них обставини.

Крім того, для визначення результатів ЗНО-2017 з кожного предмета буде встановлено «пороговий бал», тобто та кількість тестових балів, яку може набрати мінімально підготовлений абітурієнт. Учасники тестування, які не подолають «поріг», не зможуть використати результат ЗНО з цього предмета для вступу до ВНЗ. Усі абітурієнти, результати яких будуть не нижчими від «порогового бала», отримають оцінку за шкалою 100–200 балів та матимуть право брати участь в конкурсному відборі при вступі на навчання.

Цьогоріч в Україні також проходитиме пробне незалежне оцінювання. 10 січня розпочалась реєстрація на участь у ньому на сайтах регіональних центрів оцінювання якості освіти і триватиме до 31 січня включно.

Абітурієнт за бажанням може пройти тести з двох предметів. Вартість одного тестування 129 гривень.

У Центрі оцінювання якості освіти повідомляють: реєстрація для проходження пробного тестування не передбачає автоматичної реєстрації для участі в основній сесії ЗНО. Його результати не зараховуються як оцінки у державну підсумкову атестацію, і не використовуються для участі у конкурсному відборі під час вступу до ВНЗ.

 
Прес-служба Чернігівської міської ради за інформацією Українського центру оцінювання якості освіти

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини