Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 21:46:19

Випускників військових кафедр, які ще не служили, з лютого призивають, у тому числі на фронт

06.01.2017   11:55Агенцiя

У 2017 році на військову службу в Збройні сили України призиватимуть офіцерів запасу, які закінчили військові кафедри вищих навчальних закладів, але раніше не служили.

Про це в ефірі радіо “Армія FM” заявив заступник начальника головного управління персоналу Генерального штабу ЗСУ Марк Андрусяк.

За його словами, офіцери запасу нестимуть службу, зокрема, і в зоні АТО, але після відповідної підготовки.

“Ми плануємо цього року провести такий призов офіцерів на військову службу. Такий вид служби називається «військова служба за призовом осіб офіцерського складу»”, – сказав Андрусяк.

Він також додав, що термін служби становитиме 18 місяців. Щодо таких призовників діятимуть норми про збереження за ними робочого місця і зарплати.

За словами чиновника, призиваючи на службу “офіцерів-строковиків”, Генштаб розраховує таким чином укомплектувати первинні офіцерські посади. У командуванні ЗСУ також сподіваються, що частина офіцерів після проходження служби укладе контракти зі Збройними силами.

Перший набір офіцерів запасу до лав ЗСУ відбудетсья орієнтовно в лютому, а надалі призов планують проводити щоквартально.

Як додав начальник прес-служби Генштабу Владислав Селезньов, у 2017-му планується призвати на службу близько 4 тисяч офіцерів запасу. Під призов підпадають офіцери віком до 43 років, які раніше не проходили військову службу.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.