Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 19:38:20

Експерти Європейського фонду освіти відвідали професійно-технічні навчальні заклади Чернігова

17.12.2016   11:33Агенцiя

14 грудня експерти Європейського фонду освіти в супроводі заступника директора департаменту професійної освіти Міністерства освіти і науки України Катерини Мірошниченко та начальника відділу професійної освіти і тренінгів Інституту модернізації змісту освіти МОНУ Віктора Паржницького відвідали Чернігівський професійний ліцей залізничного транспорту та ДПТНЗ «Чернігівське вище професійне училище побутового обслуговування». Обидва заклади є учасниками сучасних освітніх проектів.

Ліцей залізничного транспорту став учасником міжнародного проекту «Державно-приватне партнерство для поліпшення санітарно-технічної освіти в Україні» донорами якого є Швейцарська агенція розвитку та співробітництва і швейцарська компанія «Геберіт Інтернешл Сейзл АГ».

ДПТНЗ «Чернігівське вище професійне училище побутового обслуговування» - учасник проекту започаткованого Урядом України з підтримки гостродефіцитних професій зокрема швейного напряму підготовки. У ході реалізації проекту в училищі створено та обладнано сучасну швейну навчально-виробничу майстерню.

Експерти, а це були представники Голландії, Естонії та Латвії залишились задоволені кроками, які робить Україна в напрямку модернізації професійної освіти в регіонах.

Особливо жваво йшло обговорення нового змісту професійної підготовки, яке базується на оновлених Державних стандартах професійно-технічної освіти, розроблених на модульно-компетентністній основі. Позитивні та проблемні питання при запровадженні модульного навчання висвітлили представники обласної методичної служби профтехосвіти, навчальних закладів та запрошені на зустріч роботодавці.

Гості зустрілись з представниками Управління освіти і науки облдержадміністрації та обговорили поточні та перспективні питання розподілу повноважень щодо управління професійно-технічними навчальними закладами в умовах децентралізації.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини