Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 12:02:54

Журналісти – випускники курсів для ЗМІ отримали прес-картки першого рівня акредитації для роботи в зоні АТО

12.12.2016   08:18

10 грудня, на полігоні 169 навчального центру Сухопутних військ Збройних Сил України в смт Десна, що на Чернігівщині, відбулися практичні заняття в рамках курсів для представників цивільних засобів масової інформації, які висвітлюють хід Антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей.

Під час практичної фази занять представники ЗМІ пройшли первинний курс тактичної медицини, зокрема навчалися рятувати одне-одного із умовної зони бойових дій, надавати першу медичну допомогу собі та колегам, а також ознайомилися із медичними засобами, які використовують військові медики Збройних Сил України.

Окрім того, з журналістами проводилися заняття щодо правил поводження із вибухонебезпечними та підозрілими предметами, з яким вони можуть стикатися під час роботи на передовій, основ виживання у небезпечній зоні, а також вчилися, як уберегтися під час можливих ворожих обстрілів.

Задля максимального наближення умов занять до бойових, журналісти були забезпечені засобами особистого бронезахисту (шоломи і бронежилети), а самі заняття супроводжувалися активним застосуванням засобів імітації (вогонь зі стрілецької зброї та вибухи).

Після занять журналісти поспілкувалися із військовослужбовцями-інструкторами 169 навчального центру Сухопутних військ Збройних Сил України, більшість з яких є учасниками АТО, та скуштували смачної солдатської каші.

Наприкінці заходу представники ЗМІ отримали прес-картки першого рівня акредитації, що передбачає їх подальшу роботу в зоні проведення антитерористичної операції безпосередньо на передовій.

Як вже повідомлялося, у Києві стартували курси для представників ЗМІ, які висвітлюють перебіг антитерористичної операції на Сході України. Організаторами заходу є Управління комунікацій та преси Міністерства оборони, Мінінформполітики, РНБО України та Національний університет оборони України імені Івана Черняховського.

До проведення занять залучаються представники центральних та регіональних телевізійних каналів, Інформаційних агенцій та Інтернет-видань України, які виконують редакційні завдання на Сході України.

Курси проводитимуться кількома сесіями, і триватимуть з перервами на вихідні упродовж грудня 2016 року. Програмою занять передбачено теоретичний курс з вивчення структури, функцій і завдань сектору безпеки і оборони України, нормативно-правової бази діяльності ЗС України, військової термінології, порядку взаємодії представників цивільних засобів масової інформації з прес-офіцерами АТО, а також практичні заняття з тактичної медицини, правил поводження з вибухонебезпечними предметами та правил поведінки представників ЗМІ у зоні конфлікту.

Головною метою курсів є упорядкування процедури допуску представників цивільних ЗМІ на військові об’єкти в районі проведення Антитерористичної операції, збереження життя та здоров’я військовослужбовців, представників ЗМІ та мирного населення, попередження витоку інформації з обмеженим доступом.

Варто додати, що подібний захід для представників цивільних ЗМІ в Українській армії проводиться вперше. Одним із завдань цих курсів є запровадження дворівневої акредитації для роботи представників цивільних засобів масової інформації в районах проведення Антитерористичної операції.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини