Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 18:39:27

Про історію освіти Чернігівщини – на міжрегіональній науково-практичній конференції

01.12.2016   08:16Агенцiя

В обласному інституті післядипломної педагогічної освіти імені К.Д. Ушинського 30 листопада, відбулася міжрегіональна науково-практична конференція. Її тема – «Історія освіти Чернігівщини: від найдавніших часів до сьогодення».

Ініціаторами заходу виступили кафедри суспільних дисциплін та методики їх викладання, а також педагогіки, дошкільної та початкової освіти інституту.

Участь у конференції взяли науковці, викладачі та методисти вишів, директори і вчителі загальноосвітніх закладів Чернігівщини. До заходу долучилися й слухачі курсів підвищення кваліфікації інституту післядипломної освіти.

Розпочали розмову із висвітлення сторінок життя та професійної діяльності видатного українського математика Георгія Вороного, його впливу на розвиток вітчизняної освіти. Детально на цьому зупинився ректор інституту Анатолій Заліський.

У доповідях, виголошених на конференції, піднімалися актуальні питання розвитку системи освіти на Чернігівщини у різні історичні епохи.

Зокрема, науковці розглянули розвиток освіти на Чернігівщині у ХІХ – на початку ХХ століття, ознайомили присутніх з філософсько-педагогічною спадщиною Григорія Ващенка, зазначивши її вплив на українські духовно-інтелектуальні традиції.

Ряд доповідей присвятили становленню системи освіти у 20-ті роки ХХ століття.

Багато виступів стосувалися і нинішніх реформ в освітянській галузі. Крім того, презентували запровадження медіаосвіти в області за останні п’ять років.

Також учасникам конференції організатори представили сучасні альтернативні форми здобуття дошкільної освіти.

За підсумками конференції, яку планують зробити традиційною, передбачено видання збірки статей.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.