Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 14:30:56

Навіщо потрібна Конституція?

28.11.2016   23:16

Відповідь на це питання шукали 25 листопада учні 9 та 11 класів Срібнянської середньої школи під час відкритого уроку на тему «Суть Конституції та її роль у повсякденному житті».

Це вже четверте заняття, яке проходить у закладах освіти Чернігівщини в рамках проекту  «Використання світового експертного досвіду та проведення публічних консультацій в процесі внесення змін до Конституції України» за підтримки Міжнародного фонду «Відродження», який реалізовується Міжнародним центром перспективних досліджень. Основна мета лекцій та уроків: актуалізувати знання старшокласників про роль громадянина, його права та обов’язки, важливість участі кожного в конституційному процесі.

Учням було цікаво взяти участь в обговоренні інформаційних матеріалів щодо створення Конституції, її ролі та важливості основного закону в житті кожного. Дискусія про права та обов’язки, участі громадян у конституційному процесі захопила клас: кожному хотілося висловити свою думку. Міні-вікторина про знання своїх прав та обов’язків продемонструвала обізнаність старшокласників в цьому питанні.

Під час опитування «Навіщо людині потрібна Конституція» більше половини учасників відповіли: «Щоб знати свої права та обов’язки». Серед інших відповідей були і такі: «Будь-якому суспільству потрібна Конституція. Як на мене, вона потрібна щоб врегульовувати права, обов’язки людини. Пояснювати, що людина робити може, а що ні… Це все для того аби забезпечити мир та спокій у країні».

Багато уваги в ході уроку було приділено роз’ясненню питання участі громадян в управлінні державою та контролю за діяльністю влади.

Всі учасники отримали інформаційні матеріали про Конституцію України та пам’ятку про права і обов’язки громадян.

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:55

Протягом минулої доби зареєстровано 4 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 09:51

Український ветеранський фонд започатковує терапевтичну групу для тих, хто зазнав страждань внаслідок війни – людей, які чекають рідних з фронту, внутрішньо переміщених осіб та усіх, хто відчуває тривогу і знесилення через війну.

25 квітня: цей день в Україні і світі

25 квітня: цей день в Україні і світі 08:47

ДЕНЬ 792 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 792 RUSSIAN AGRESSION

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.