Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 06:15:24

Учні чернігівського ліцею дізналися про енергоефективність

17.11.2016   12:43Агенцiя

Роблять домашні завдання та перевіряють показання лічильників учні ліцею для обдарованої сільської молоді в Чернігові.

Зацікавленість та обізнаність ліцеїстів у питаннях енергозбереження в побуті знадобилась 16 листопада під час інформаційної зустрічі на тему «Програми підтримки енергоефективності – інструмент допомоги багатоквартирним будинкам в питаннях збереження енергоресурсів», яку провела Громадянська мережа ОПОРА.

«Діти як основа майбутнього нашої держави потребують значних знань у різних аспектах життя, у тому числі й щодо енергоефективності. Звичайні правила поведінки в побуті стають звичками і формують раціональне ставлення до наданих ресурсів, привчають не витрачати їх задарма. Якщо закривати кран, під час чистки зубів можна зекономити до 10 літрів води, а якщо чистити їх тричі на день – то майже 30 літрів. Потрібно пам’ятати закривати посуд кришками і не допускати накип в чайнику – це також дозволить заощадити. Такі речі здаються незначними, але все велике починається з дрібниць. І коли наші діти знатимуть, як правильно поводити себе у власному будинку, ми не матимемо проблем», – наголосила місцевий координатор житлово-комунальних та енергетичних програм Громадянської мережі ОПОРА Наталія Висіканець.

Про вплив на оточуючий світ учні ліцею дізналися за допомогою визначення власного екологічного сліду. Розібравши окремо кожне з питань, активісти ОПОРИ пояснили, як правильно провітрювати приміщення, аби зберегти тепло, і навіть як кип’ятити воду.

«Діти позитивно впливають на свідомість батьків, саме тому обговорення питань енергоефективності є дієвими й серед дітей», – вважає Наталія Висіканець.

Всі зацікавлені отримали додаткову інформацію у вигляді інформаційних постерів від Проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні». У матеріалах містяться поради щодо підвищення енергоефективності у побуті.

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини